Zelezny hyller Andreas

Jan Zelezny ble slått ut, men fra en plass under tribunen fulgte han Andreas Thorkildsens vei til et sensasjonelt OL-gull i dag.

- Han er den framtidige stjernen innen spydkasting hvis han holder seg frisk. Jeg har jo fulgt ham de siste årene som konkurrent, sier Zelezny til NTB.

Tsjekkeren vant tre OL-gull på rad fra 1992 til 2000. Han slo gjennom i 1988 da han vant sølv. Da var han like gammel som Thorkildsen er nå. I finalen fikk Zelezny bare tre kast og et trist sorti.

- Jeg møtte Thorkildsen i Sør-Afrika i vinter, og det var moro for meg. Jeg ser også litt av meg selv i hans teknikk, fortsetter Zelezny.

Passe på

Han har vært et av de største idrettsidolene i Tsjekkia i en årrekke. Det er gøy, men drar også med seg risiko.

- Som olympisk mester i alder av 22 år er det mye som kan skje. Det viktigste er at han holder fokuseringen på idretten og bare det framover. Han må ikke finne på å tenke på at «jeg er olympisk mester» og begynne med mye annet. Det er bare hard jobbing som teller.

- Det er nemlig ikke like enkelt å være en mester. Mange vil ha litt av deg, sier Jan Zelezny.

Mens tsjekkeren tuslet ut i garderoben holdt Thorkildsen sitt show ute på olympiastadion med dans og æresrunde.

Det var det totale sceneskifte innen spydkasting.

Men folk vil fortsatt ha litt av Zelezny. Tidligere i OL ble han av utøverne valgt inn i IOKs utøverkommisjon. Det gir ham status som IOK-medlem de neste åtte årene.

(.NTB)

FREMTID: Gullvinneren fra Sydney-OL, Jan Zelezny, spår Andreas Thorkildsen en lysende fremtid. Her fotografert etter sitt gullkast i Sydney i 2000.