Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zenit bruker 585 mill. på Hulk og Witsel

Klubben bekrefter overgangene.

TIL RUSSLAND: Hulk signerer på en femårskontrakt med Zenit St. Petersburg. Tidligere i sommer ble han rapportert å være klar for Chelsea. Foto: (AP Photo/Paulo Duarte)
TIL RUSSLAND: Hulk signerer på en femårskontrakt med Zenit St. Petersburg. Tidligere i sommer ble han rapportert å være klar for Chelsea. Foto: (AP Photo/Paulo Duarte) Vis mer

Russiske Zenit St. Petersburg sikret seg mandag både den brasilianske spissen Hulk (26) og midtbanespiller Axel Witsel (23) for 585 millioner kroner.

Det bekreftet den russiske seriemesteren på eget nettsted mandag. Hulk og belgiske Witsel kommer fra henholdsvis Porto og Benfica i portugisisk fotball. Duoen har skrevet under en femårskontrakt med Zenit.

- Det er offisielt nå. Begge to er klare for klubben, sa klubbens talsperson Dmitri Tsimmerman mandag kveld.

Hvor mye Zenit må betale i overgangspenger for duoen er ikke bekreftet, men ifølge en kilde i klubben må russerne ut med 40 millioner euro for hver spiller. Det gir en totalpakke på 585 millioner kroner. Det er rekord for en russisk klubb.

Hulk og Witsel var Zenits to første store forsterkninger i sommerens overgangsvindu, som fortsatt er åpent i én uke til i Russland.

Zenit vil kunne bruke spillerne også i mesterligaen. Laget møter Milan, Anderlecht og Málaga i gruppespillet.

SLÅR FØLGE MED HULK: Benficas Axel Witsel. Foto:   REUTERS/Michael Kooren
SLÅR FØLGE MED HULK: Benficas Axel Witsel. Foto: REUTERS/Michael Kooren Vis mer

- Vi jobbet for å hente begge to før 3. september, som er fristen for å registrere spillere for mesterligaen, opplyste Tsimmerman.

Zenit, som får støtte fra den russiske oljegiganten Gazprom, har ifølge russiske medier også blitt koblet til Nani i Manchester United.

Hulk tok tre portugisiske seriegull med Porto siden overgangen fra japansk fotball i 2008. Han vant også europaligaen med klubben i 2011. Hulk har scoret fem mål på 14 landskamper for Brasil.

Tidligere i sommer var Hulk sterk koblet til Chelsea.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media