Zenit for aller første gang

Zenit best i Uefacupfinalen.

Igor Denisov og Konstantin Zyrjanov scoret i annen omgang og sendte Zenit til himmels. Klubben vant sin aller første europacuptriumf.

Denisov ble spilt fri av Andrej Arsjavin i det 72. minutt og satte ballen i mål forbi en utmanøvrert Neil Alexander i Rangers-målet. Tre minutter på overtid ordnet Zyrjanov 2-0 etter å ha fått ballen fra Fatih Tekke.

Advocaat slo gamlelaget

Tekke dro seg fri på siden, la en lav pasning inn foran mål. Zyrjanov bredsidet inn 2-0-målet.

Det var ikke bare Zenit som vant sitt aller første europacuptrofé. Det gjorde også trener Dick Advocaat som ledet tapende finalist Ranger fra 1998 til 2002.

Han kom til Zenit i 2006 og brukte bare to år på å sende laget fra St. Petersburg til topps i UEFA-cupen.Det betyr at klubben kommer til å spille i mesterligaen neste sesong.

For annen gang

Seieren onsdag kveld på et fullsatt City of Manchester Stadion var den andre et russisk lag har vunnet i UEFA-cupen. CSKA Moskva vant den samme tittelen i 2005.

ENDELIG EUROPACUP-VINNERE: Radek Sirl feirer sammen med noen fans som har tatt seg inn på banen i jubelrusen. Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP/SCANPIX
ENDELIG EUROPACUP-VINNERE: Radek Sirl feirer sammen med noen fans som har tatt seg inn på banen i jubelrusen. Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP/SCANPIX Vis mer

Rangers har allerede vunnet et cupmesterskap hjemme i Skottland denne sesongen, og klubben har muligheten til å vinne ytterligere to innenlandske trofeer.

I 1972 gikk Rangers til topps i det som het cupvinnercupen den gangen, og da ble Dinamo Moskva slått i finalen.

Over 100.000 skotter var i sentrum av Manchester under kampen, men de måtte skuffet innse at russerne var best og vant fortjent onsdag kveld.

Særlig i første omgang var Zenit-dominansen stor. Det var russerne som produserte de aller fleste sjansene. Etter pause fikk laget også hull på byllen i form av scoringer.

(NTB)