Zenit skremte Borussia Dortmund to ganger

Tyskerne tok seg likevel enkelt videre.

Borussia Dortmund - Zenit 1-2 (1-1) 5-4 sammenlagt.

(Dagbladet): Borussia Dortmund skaffet seg et godt utgangspunkt mot Zenit da de slo russerne 4-2 i det første oppgjøret. Og det forspranget skulle vise seg å bli for mye i hente inn for gjestene.

- Det var ingen perfekt kamp av oss. Vi vet at vi må gjøre en bedre jobb enn dette, men det var viktig at vi tok oss videre til neste runde. Dessverre vi jeg miste den første kampen i kvartfinalen på grunn av suspensjon, sier Dortmund-spiss Robert Lewandowski ifølge uefa.com.

Bortelaget måtte ha minst tre scoringer for å ta seg videre i kveld, og etter et drøyt kvarter fikk de den første scoringen i kampen.

Hulk er kjent for å ha et fryktet skuddbein, og du ønsker ikke at han skal komme på skuddhold om dere møtes i kamp. Akkurat det gjorde han i kveld, og angriperen hamret ballen i vinkelen fra langt hold. En klassescoring fra brasilianeren.

Tok ansvar Det var Borussia Dortmund som startet kampen best i Tyskland. Aubameyong burde gitt laget ledelsen da han fikk stige til værs og stange ballen like foran hanskene til keeper Malafeev. Men i stedet for å heade ballen i nettmaskene, gikk den like utenfor den ene stolpen.

Hjemmelaget fikk likevel utlikne sju minutter før pause. Kaptein Sebastian Kehl tok ansvar og stormet inn i boksen for å møte et innlegg fra venstre. Midtbanespilleren stanget ballen via bakken og i nettet bak Malafeev.

Den andre omgangen var lenge et langt gjesp, og ingen av lagene klarte å sette noe preg på kampen. Hjemmelaget så ut til å være fornøyd med tingenes tilstand, og bortelaget maktet ikke å legge noe press på de gulsorte.

Men så kom det en scoring ut av ingenting.

Nytt håp Innbytter José Rondón dro seg fri i boksen, og kom først på et innlegg. Angriperen stanget ballen forbi Weidenfeller, og ga bortelaget et lite håp.

0-1: Borussia Dortmunds Roman Weidenfeller klarer ikke å stoppe skuddet til Hulk. Foto:   REUTERS/Wolfgang Rattay/NTB Scanpix
0-1: Borussia Dortmunds Roman Weidenfeller klarer ikke å stoppe skuddet til Hulk. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay/NTB Scanpix Vis mer

- Vi visste at Zenit ville forsøke å sette oss under press. De måtte gå for det, og de har virkelig kvalitet i angrepet. Vi burde likevel ikke sluppet inn det andre målet. Bortsett fra det tillot vi dem ikke mye, sier Kehl.

Men det ble med den ene scoringen i den andre omgangen, og det er Borussia Dortmund som enkelt tar seg videre til kvartfinalen som trekkes førstkommende fredag.

1-1: Dortmund-kaptein Sebastian Kehl tar ansvar og stanger inn utlikningen. Foto:  EPA/FEDERICO GAMBARINI/NTB Scanpix
1-1: Dortmund-kaptein Sebastian Kehl tar ansvar og stanger inn utlikningen. Foto: EPA/FEDERICO GAMBARINI/NTB Scanpix Vis mer

Dette er lagene som er i kvartfinalen:

Bayern München, Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Chelsea, Borussia Dortmund, Manchester United og Barcelona.

1-2: Zenit St Petersburgs José Rondón stanger inn 2-1 for bortelaget. Foto:       REUTERS/Wolfgang Rattay/NTB Scanpix
1-2: Zenit St Petersburgs José Rondón stanger inn 2-1 for bortelaget. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay/NTB Scanpix Vis mer