Zenit-tilhengere ramponerte Lerkendal, skal ha skadet vakt og ropt apelyder

Rosenborg har koblet inn UEFA etter gårsdagens kamp.

LAGDE BRÅK: Zenit-tilhengere under gårsdagens europaligakamp mot Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
LAGDE BRÅK: Zenit-tilhengere under gårsdagens europaligakamp mot Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Zenit St. Petersburg-supportere skal ha skadet en vakt, kastet stoler og ropt apelyder i torsdagens europaligakamp mot Rosenborg.

Dette melder flere medier etter 1-1-kampen på Lerkendal. Rosenborg så seg nødt til å koble inn UEFA etter scener som skal ha vært rimelig stygge.

- Det startet allerede tidlig i første omgang med at de (Zenit-supportere) begynte å kaste seter inn på banen. Jeg tror assistentdommeren på den siden fikk kjørt seg bra, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg til Eurosport.

Hun forteller at minst 80 seter ble ødelagt av det russiske bortelagets tilhengere. Rosenborg håper å få erstatning etter hærverket.

- Det er litt snillere i Eliteserien, påpeker Dyrhaug.

Hun kan videre fortelle at en vakt på Lerkendal, som var innleid fra et privat selskap, ble sparket i hodet da han forsøkte å håndtere bortefansen etter kampen.

- Det er alvorlig. Det var sikkert litt trengsel, det var rett etter kampen. Jeg tror det går bra. Vi hadde ambulanse og lege der med én gang, sier Dyrhaug og opplyser at mannen ble sendt til legevakten etter hendelsen.

Ifølge NRK skal russiske fans også har markert seg med negativt fortegn ved å ytre seg rasistisk mot Rosenborg-vingen Samuel Adegbenro.

- I løpet av kampen hørte vi at de laget apelyder mot Adegbenro. Vi snakket om det i pausen, og det var flere som hadde hørt det. Det er forferdelig, sier Emil Almås, som var på kampen som tilskuer, til kanalen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer