Zenit ville gi Doffen fantasilønn

Tilbød Start 25 millioner kroner.

(Dagbladet.no): Etter en fantastisk fjorårssesong er Kristofer Hæstad et av de heteste salgsobjekt i norsk fotball. I februar skrev Dagbladet at Doffen hadde sagt nei til flere klubber, og i dag letter han på sløret overfor Fædrelandsvennen.

Erik Hagens russiske klubb Zenit St. Petersburg, som er i kvartfinalen i UEFA-cupen etter blant annet å ha eliminert Rosenborg på sin vei, har kommet med en konkret henvendelse til Start om å kjøpe Hæstad for 25 millioner kroner.

Fet lønn

Og det var ikke noen nybegynnerlønn russerne slo i bordet med for å lokke Start-kometen til St. Petersburg:

- Lønnsbetingelsene jeg ble forespeilet var helt surrealistiske. Jeg ble helt satt ut. Det var helt vilt, sier Hæstad til Fædrelandsvennen.

Han vil ikke tallfeste hvor mange rubler russerne slang på bordet, men fastslår at én sesong i Russland ville vært nok til å klare seg resten av livet.

Det skulle heller ikke stå på frynsegodene om Doffen hadde gjort russer av seg.

Egen kokk og sjåfør

FIKK KJEMPETILBUD: Russiske Zenit var desperate etter å sikre seg Kristofer Hæstad, men Doffen sa nei til kjempelønn, egen kokk og sjåfør. Foto: SCANPIX
FIKK KJEMPETILBUD: Russiske Zenit var desperate etter å sikre seg Kristofer Hæstad, men Doffen sa nei til kjempelønn, egen kokk og sjåfør. Foto: SCANPIX Vis mer

- De tilbød meg egen sjåfør, egen kokk, bil og leilighet og masse annet. Alt var perfekt bortsett fra landet. Jeg har ikke lyst til å spille i Russland, i hvert fall ikke når jeg er 22 år. Hadde jeg derimot vært 27-28 år hadde jeg reist på flekken, innrømmer han.

Russerne har likevel ikke gitt opp. De ønsker Doffen så sterkt at de har kontaktet agent Rune Hauge fire ganger.

Og nå åpner til og med Start-eier Erik Solér for at Doffen kan bli solgt allerede i sommer.

<B>LAGKAMERATER</B> Erik Hagen og Kristofer Hæstad er lagkamerater på landslaget, og kunne også blitt det i Zenit St. Petersburg.