- Zeniths UEFA-cupsemifinale var fikset

Russisk mafiaoverhode skrøt av "kjøpt" kamp.

Spanske myndigheter etterforsker muligheten for at russisk mafia fikset vårens UEFA-cupsemifinale mellom Zenit St. Petersburg og Bayern München.

En talskvinne for retten bekrefter oppslag i avisene El Pais og ABC om at en etterforskning er i gang, men sa at detaljene ikke kan kommenteres.

Ifølge avisene baserer mistanken seg på en avlyttet telefonsamtale der mafiamedlemmet Gennadij Petrov skrøt av at Zenits semifinaleseier var «kjøpt for 50 millioner».

Hvilken valuta han mente ble ikke sagt.

Petrov mistenkes for å være overhode for mafiaklanen Tambovskaja i St. Petersburg. Han ble tidligere i år arrestert på Mallorca.

Petrovs antatte høyre hånd Leonid Khristoforov, som også er arrestert, har skrytt av at han visste at Zenit skulle slå Bayern München 4-0 i returkampen. D

et ble også resultatet, Bayern største europacuptap på 31 år.

Zenit vant også finalen mot Rangers.

VANT: Russiske Zenith St. Petersburg vant UEFA-cupfinalen mot Rangers. Nå mistenkes semifinalen i cupen for å være fikset av russisk mafia. Foto: Christope Karaba, EPA
VANT: Russiske Zenith St. Petersburg vant UEFA-cupfinalen mot Rangers. Nå mistenkes semifinalen i cupen for å være fikset av russisk mafia. Foto: Christope Karaba, EPA Vis mer

Ifølge de spanske avisene er tyske påtalemyndigheter informert om etterforskningen. Statsadvokaten i München hevder imidlertid ikke å være klar over noen etterforskning, og det samme sier Bayern München.

- Vi vet like lite om denne mistanken som påtalemyndigheten, men vi vil prøve å få tak i all tilgjengelig informasjon, heter det i en uttalelse fra klubben.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) opprettet nylig en gruppe som skal etterforske mistanke om kampfiksing etter at flere kamper skal være forsøkt påvirket for spillformål.

UEFA har tidligere sagt at man ville se nærmere på en rekke kamper i UEFA-cupen som følge av «irregulære veddemålsmønstre», men kampen mellom Zenit og Bayern var ikke blant dem man mistenkte for ulovlig påvirkning.

(NTB)

- Zeniths UEFA-cupsemifinale var fikset
SKRØT: Mafiaoverhodet Gennnadios Petrov skrøt av å ha fikset resultatet i Zeniths semifinale mot Bayern München, skriver en spansk avis. Her arresteres han i forbindelse med lovbrudd på spansk jord.