ÅPNER DØRA: Fotballstorheten Zico, eller Arthur Antunes Coimbra som han egentlig heter, utelukker ikke å bli Fifa-president. Foot: AP Photo / Eugene Hoshiko
ÅPNER DØRA: Fotballstorheten Zico, eller Arthur Antunes Coimbra som han egentlig heter, utelukker ikke å bli Fifa-president. Foot: AP Photo / Eugene HoshikoVis mer

Zico vurderer å stille i Fifa-presidentvalget

- Hvorfor ikke?, spør fotballstorheten i et Facebook-innlegg.

Den brasilianske fotballstorheten Zico ytrer et ønske om å bli ny FIFA-president etter Sepp Blatters sjokkavgang.

Blatter rystet en hel fotballverden da han tirsdag kunngjorde at han ville gi seg i kjølvannet av den store korrupsjonsetterforskningen rundt Det internasjonale fotballforbundet.

62-årige Zico, som deltok i tre VM på 1970- og 1980-tallet, har i flere tiår samlet erfaring fra ulike nivåer i idretten. Dessuten var han brasiliansk idrettsminister i en kort periode på 1990-tallet.

- Hvorfor ikke?, spør Zico i et Facebook-innlegg fra Berlin, hvor han er for å overvære lørdagens mesterligafinale mellom Barcelona og Juventus.

- Livet mitt har alltid vært i fotballen. Det er en lidenskap jeg tjener med alvor og respekt, både i Brasil og andre land. Jeg var sportsminister, jeg har erfaring fra klubb nivå og fra å hjelpe Kashima i Japan. Jeg setter fotball over politikk, skriver han videre.

Zico legger til at han foreløpig ikke har samlet støtte til å stille som presidentkandidat, men at han vil se hvordan ideen utvikler seg.

- Hvis det åpner seg en mulighet, kan jeg gå for FIFA-presidentskapet. Det er bare en idé ennå, men hvem vet?

(NTB)