Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zicos store brassedrøm

Fenerbahce vil ta Chelsea-skalpen i kveld.

• Direkte klokka 20.45: Arsenal - Liverpool og Fenerbahce - Chelsea

(Dagbladet.no) Sju av åtte Champions League-lag er fra de sterkeste ligaene i Europa - og halvparten av lagene som er igjen i kvartfinalene er fra England.

Det er ett lag som skiller seg ut, for ingen hadde trodd at Fenerbahce fortsatt skulle henge med.

Heller ikke trener Zico. Men nå, blant annet etter å ha slått ut Sevilla, mener brasilianeren at de har noe å gjøre på dette nivået.

- Vi har full respekt for våre motstandere, men vi mener at vi fortjener å være her - og vi er klare, sier Zico ifølge The Guardian.

Vil spille brasiliansk

Fenerbahce ble seriemestere forrige sesong og er sammen med Manchester United de eneste regjerende mesterne av de åtte lagene i kvartfinalene.

Midtbanespiller Ugur Boral forteller at de nå har oppjustert Champions League-målet.

KLAR FOR CHELSEA: Zico - som har 72 landskamper for Brasil - mener Fenerbahce absolutt har noe å gjøre i kvartfinalene. Foto: AFP
KLAR FOR CHELSEA: Zico - som har 72 landskamper for Brasil - mener Fenerbahce absolutt har noe å gjøre i kvartfinalene. Foto: AFP Vis mer

- Det opprinnelige målet vårt var å komme videre fra gruppespillet. Nå er det å komme til Champions League-finalen. Vi har stor tro på oss selv og er overbevist om at vi kan klare det, sier han.

Det er Zico som har banket denne selvtilliten inn i hodene deres. 80-tallsstjernen ble aldri verdensmester med Brasil, men han spilte på et lag som skapte mange gode minner for fotballfolk over hele verden.

Zico har ikke glemt hvor han kommer fra. Han vil at tyrkerne skal spille positiv angrepsfotball - på veien mot finaledrømmen.

- Filosofien min som trener er den samme som da jeg var spiller. Fotball er underholdning og som trener vil jeg ha scoringer, fin fotball og fair play. Du vil ha attraktiv fotball, sier Zico.

Varsler kynisme

Nå gjenstår det bare å se om han klarer å sette denne fotballen ut i livet mot Chelsea i kveld. Londonernes manager Avram Grant varsler nemlig at kynismen skal stå i fokus.

- I Champions League er det viktigste å gå videre. Vi prøver alltid å kombinere underholdning og gode resultater, men nå er målet vårt bare å komme til semifinalene, sier Grant ifølge The Times.

Chelsea-sjefen har stor respekt for de tyrkiske motstanderne, selv om navnet kanskje ikke klinger like godt i europeisk sammenheng som noen av de andre kvartfinalistene.

image: Zicos store brassedrøm

- Fenerbahce er et godt lag, de har scoret mye i turneringen og spiller fin fotball. Jeg respekterer spillet deres, men tror vi har styrker som gjør at vi vil vinne.

Advarer mot stemningen

- Alle ser på Chelsea som favoritter, men tro meg: Chelsea-spillerne er ikke glade for å møte Fenerbahce i Istanbul. Den største fordelen vår er hjemmefansen, sier Mateja Kezman, som tidligere har spilt for Chelsea.

Londonerne vet alt om hva som venter dem atmosfæremessig i kveld. Nicolas Anelka spilte for Fenerbahce i 18 måneder, og har nok fortalt sine lagkamerater ett og annet om stemningen på Sukru Saracoglu - hvor tyrkerne har vunnet fem av fem Champions League-kamper denne sesongen.

- Jeg forventer stor stemning på tribunen og jeg har advart gutta om at publikum kan være tøffe. Det viktigste for oss blir å holde fokus, sier Anelka til The Independent.

De blå kan jo bare spørre sine røde kolleger i Manchester, som møtte Fenerbahce i 1996.

Hjemmefansen kastet en murstein inn i United-bussen og brødrene Neville fikk glassprut over seg. Det var prisen de måtte betale for tomålsseieren.

MØTER GAMLE LAGKAMERATER: Nicolas Anelka vender tilbake til Istanbul i kveld.
TRØKK: Det er ingen tvil om at Fenerbahce-fansen er engasjerte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media