Zidane bekymret

Sør-Korea- Frankrike 2- 3. Frankrikes største Zinedine Zidane pådro seg en muskelskade i første omgang mot Sør-Korea. I dag får vi vite mer om hvor alvorlig skaden er.

- Jeg tviler på at Zidane rekker VMs åpningskamp mot Senegal førstkommende fredag, sier den norske landslagslegen Lars Engebretsen til Dagbladet.

Han antyder to mulige utfall på generelt grunnlag, når han får høre hva som har skjedd:

- Enten leges det i løpet av ei ukes tid, men er Zidane veldig uheldig, mister han hele VM-sluttspillet. Dette kan sees på en MR-undersøkelse et døgn etter skaden er oppstått, sier Engebretsen før han presiserer på det sterkeste at han ikke har sett skaden.

Men noe kan han si på generelt grunnlag.

- Åpningskampen henger uansett i en tynn tråd, og det vil være voldsomt trist hvis Zidane skulle miste hele turneringen. Franskmannen er verdens beste spiller, sier Engebretsen.

Bekymret

Zidane forlot banen etter 38 minutters spill i kampen mot Sør-Korea.

- Han har en liten brist, en liten smerte i lårmuskelen. Vi trenger flere tester for å vite hvor lenge han blir borte, sier landslagslege Jean-Michel Ferret.

Frankrikes landslagssjef Roger Lemerre håper i det lengste at Zidane blir spilleklar til videre spill i VM.

- Når det dreier seg om muskler, er man alltid bekymret over hvor lenge skaden varer. Vi må avvente legens prognose. I øyeblikket er vi 22 mann og laget er mindre slagkraftig, sier Lemerre til den franske avisa LÉquipe.

Frankrike med og uten Zidane er to helt forskjellige lag. Zidane sto over treningskampen mot Belgia før VM-avreisen. Det endte med Frankrikes første hjemmetap på tre år. Zidane var den gang på sjukehus for å være med på fødselen av sin tredje sønn.

Måtte kjempe

Også i går sleit de regjerende europa- og verdensmestrene tungt. Sør- Korea spilte med publikum i ryggen og overrasket franskmennene.

- Når et lag som Sør-Korea har sitt eget publikum i ryggen, blir det veldig farlig. Vi måtte kjempe hardt for å overvinne deres teknikk, fysikk, vilje og hurtighet, sier Lemerre.

Snudde kampen

Thierry Henry var på banen igjen etter problemer med kneet, og han la opp til David Trezeguets ledermål i det 15. minutt. Sør-Korea snudde kampen etter mål av Park Ji-Sung og Lee Young Pyo. Christophe Dugarry utliknet til 2- 2 etter frispark fra Youri Djorkaeff. Midtstopper Frank Lebouf avgjorde kampen for Frankrike i sluttminuttene.

NB! Frankrike har treningsfri i formiddag og møter i kveld et lokalt lag fire kilometer nord for Seoul.

HJELP MEG: Zinedine Zidane er bekymret foran Frankrikes åpningskamp mot Senegal. Han pådro seg en muskelskade i gårsdagens oppkjøringskamp mot Sør-Korea.