Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zidane-bilde satte fart på United-spekulasjonene

Zinédine Zidane skal personlig ha ringt til José Mourinho for å forklare situasjonen etter ryktene.

KJENNER HVERANDRE GODT: José Mourinho og Zinedine Zidane på en pressekonferanse med Real Madrid tilbake i 2011, da han var Mourinhos rådgiver. Foto: REUTERS/Robert Pratta/NTB Scanpix
KJENNER HVERANDRE GODT: José Mourinho og Zinedine Zidane på en pressekonferanse med Real Madrid tilbake i 2011, da han var Mourinhos rådgiver. Foto: REUTERS/Robert Pratta/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fire dager siden la Zinédine Zidane ut et bilde av seg selv og kona Veronique på sin Instagram-konto, et bilde som viser at den franske manageren nylig var i London. Mer skulle ikke til før spekulasjoner rundt Zidanes framtid på nytt blusset opp i England.

Ifølge ESPN ble bildet av Zidane tatt i nærheten av Manchester Uniteds London-lokaler. Kunne det tenke seg at Zidane var i England for å diskutere mulighetene for en ny jobb?

View this post on Instagram

London 😁😁☀️

A post shared by zidane (@zidane) on

For Zidane, som har vært arbeidsledig siden han sluttet som Real Madrid-manager fem dager etter Champions League-seieren forrige sesong, er bookmakernes store favoritt til å ta over jobben som manager i Manchester United.

De samme bookmakerne holder også Mourinho som favoritt til å bli den første Premier League-manageren som får sparken denne sesongen.

Telefonsamtale

Zidane blir stadig linket til jobben, og ifølge tabloidavisa The Sun skal han ha vært bekymret for at Mourinho trodde han gikk bak ryggen hans som en gjedde i sivet, i et forsøk på å lande jobben. Avisa hevder at Zidane derfor ringte Mourinho personlig, for å fortelle ham at det ikke var tilfellet.

Zidane skal ha avslørt overfor Mourinho at han hadde blitt spurt av sine representanter om han ville vært interessert i jobben som Manchester United-manager, dersom den ble ledig.

Mourinho skal i kjølvannet av episoden nå frykte at han kan få sparken, samtidig som klubben benekter at samtaler med Zidane har funnet sted, slik som noen engelske aviser hevder.

FØRSTE ORD: Alex Ferguson forteller at han gleder seg til å se Manchester United igjen denne sesongen. Video: Manchester United / Facebook / NTB Scanpix / Ørjan Ryland Vis mer

Spørsmål om tid

Flere engelske medier har i de siste dagene skrevet at flere av de ansatte og spillere på Old Trafford skal være overbevist om at det bare er et spørsmål om tid før José Mourinho får sparken.

Etter 1-3-tapet mot West Ham, skrev den britiske tabloidavisa Daily Mail at ansatte i klubben trodde at Mourinho kunne bli sparket i løpet av uka, og klubben måtte også ut og benekte at de var i samtaler med Zinédine Zidane om å ta over managerjobben.

The Telegraph skriver at styreformann Ed Woodward ikke ønsker å sparke Mourinho, men at han ikke vil ha noe valg om ikke de sportslige resultatene bedrer seg.

Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst mener på sin side at Manchester United ikke må sparke José Mourinho, fordi det vil vise at spillerne har mest makt i klubben.

Mourinho har ved flere anledninger denne sesongen havnet på kant med egne spillere offentlig. Særlig konflikten med Paul Pogba virker å være betent.

«Mer skade vil oppstå dersom Zidane blir ansatt som manager», skriver Luckhurst blant annet i en kommentar.

Han peker på at Zidane arvet laget som han vant Champions League med forrige sesong, og at han ikke vil råde over et lag med verdensstjerner på Old Trafford dersom han skulle få jobben.

Begynnelsen på rotet

Tidligere Manchester United-back Gary Neville mener «rotet» i Manchester United startet for mer enn fire år siden da David Moyes ble sparket som manager i klubben. Moyes tok over stafettpinnen etter Sir Alex Ferguson, men beholdt ikke jobben en full sesong.

- Dette rotet startet da United sparket David Moyes etter åtte måneder og vi mistet all tilhørighet til verdiene klubben hadde vært bygd på i over 100 år. Det er ikke manageren, men den manglende fotballkunnskapen over ham. De virrer rundt uten noen form for plan, skriver Neville på Twitter.

Louis van Gaal tok som kjent over etter Moyes, men satt bare i sjefsstolen i to sesonger før Mourinho tok over jobben.

Det ser også ut som deler av Manchester United-fansen er i ferd med å miste tålmodigheten med Mourinho.

I en uhøytidelig avstemming spurte Manchester United News fansen hvem som har skyld i Manchester Uniteds problemer. José Mourinho fikk 45 prosent av de 6700 stemmene, United-spillerne fikk elleve prosent, mens Ed Woodward og Glazer-familien fikk 22 prosent av stemmene.

- Ikke bra nok

Manchester United-back Luke Shaw var nådeløs med seg selv og lagkameratene etter West Ham-tapet.

- Vi må se på oss selv som spillere. Det er vi som går ut på banen. Manageren er ikke på banen, er han vel?

- Han er her for å sende ut et lag som han mener kan vinne kampen. Du kan se på laget og se at det var veldig sterkt (på papiret). Det finnes ingen unnskyldninger. Som spillere var vi ikke bra nok.

Manchester United møter Valencia i Champions League tirsdag. Lørdag venter Newcastle i Premier League.

Mourinho møtte pressen før kampen mot Valencia tidligere i ettermiddag:

Han innrømmet at noen spillere tar de dårlige resultatene tyngre enn andre.

- Jeg tror noen bryr seg mer enn andre, sier Mourinho.

- Etter 20 år i fotballen er jeg fortsatt barnet jeg var. Jeg er fortsatt naiv, men jeg tenker fortsatt at en spiller ikke er uærlig. Inntil en spiller innrømmer at han er uærlig, så tenker jeg fortsatt at spillerne er ærlige og gjør sitt beste, forteller United-sjefen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!