NY DIREKTØR? Real Madrid utnevner Zinedine Zidane  til ny sportsdirektør, skriver avisa Marca. I går ble Jorge Valdano fjernet fordi han var på kollisjonskurs med trener Jose Mourinho. Foto: Robert Pratta, Reuters/Scanpix
NY DIREKTØR? Real Madrid utnevner Zinedine Zidane til ny sportsdirektør, skriver avisa Marca. I går ble Jorge Valdano fjernet fordi han var på kollisjonskurs med trener Jose Mourinho. Foto: Robert Pratta, Reuters/ScanpixVis mer

- Zidane blir sportsdirektør i Real

Har hatt rådgiverrolle siden i fjor.

Den tidligere stjernespilleren Zinedine Zidane blir Real Madrids nye sportsdirektør, hevder den spanske sportsavisen Marca.

Zidane spilte for Real Madrid i perioden 2001-2006. Han har vært rådgiver for klubbpresident Florentino Pérez siden november i fjor.

Pérez fortalte på en pressekonferanse i går kveld at klubbdirektør Jorge Valdano var ferdig i Real. Argentineren fikk sparken etter en maktkamp med trener José Mourinho.

- Det var to personer med sterk vilje, og harmonien vi trengte var ikke til stede. Det var dere alle vitne til i sesongen som gikk. Det var noe som trengte å løses, sa Pérez.

Klubben skal endre sin sportslige organisering etter Valdanos avgang. Mourinho får større makt i sportslige avgjørelser. Klubben vil følge den «engelske modellen» og gjøre portugiseren til manager og ikke bare trener.

(NTB)