Zidane er Kong Fotball

Han kostet 600 millioner pluss vekslepenger. Dette bilder forteller deg hvorfor. Og med VM-tittelen, EM-tittelen og nå også CL-trofeet i hendene er Zinedine Zidane den desiderte kongen av fotball. I tillegg er han egentlig høyrebeint.

Det så bare ikke sånn ut da han klemte inn seiersmålet i første omgangs døende sekunder på Hampden Park i går kveld. Zizou - han kalles bare det i Frankrike - brukte nemlig godfoten til å stå på da han timet Roberto Carlos polende crossball til det perfekte. Og det var ingen vanlig volley han hentet fram med venstrefoten - det var et kunststykke.

Et mål så enormt at det egentlig fortjener å vinne alle fotballkamper.

Zinedine Zidane sitter dermed på alle de internasjonale titlene som betyr noe i fotball. Han er regjerende verdensmester, europamester og tittelholder i Champions League.

Og på toppen av det - i tillegg til å være høyrebeint, altså - er han en beskjeden kar.

Som realiserte den siste drømmen denne regntunge kvelden i Glasgow.

- Jeg manglet tittelen - og vant den, sier Zizou. - I år har Champions League hatt en helt spesiell betydning for Real Madrid. Og scoringen jeg fikk fram, var av den typen man bare kan drømme om i slike kamper.

- Heldigvis kom den til rett tid.

Sovende forsvar

Etter ni minutter kom Real Madrids første scoring ved Raul. Roberto Carlos var også her nest siste mester på ballen. Men holder du med meg i at Zidanes volley ville vært utagbar i alle solsystemer, burde Rauls halvtreff vært avverget et stykke ned i divisjonene.

Greit at innkastet var langt og løpet i bakrommet dypt og kjapt.

Det som ikke er like greit, var at Leverkusens forsvar sov og keeper Butt hadde like god balanse som en seigmann.

Men Bayer Leverkusen har ikke sendt den ene storheten etter den andre ut av Champions League uten å ha kvaliteter. Og etter sjokket over 0- 1 reiste de seg som de har gjort siden august i fjor - mesterlig og kontant. Og da stopper Lzcio - forsvarspilleren som vil bli jaget av alle klubber med råd til det denne sommeren - headet inn 1- 1 foran hodet til Reals stopperlegende Hierro, var det ikke bare balanse på Hamden Park.

Det frekke og høye presset ga både fordel og spillermessig overtak til Bayer L.

I overraskelsen over tyskernes offensive mot hadde ikke Real Madrid så mye mer å levere fram til Zinedine Zidane hentet fram sitt ypperste. Med den ballen i mål ble Leverkusen nødt til å jage matchen. Og fram til de begynte å jage den som besatt i de sju minuttene som ble lagt til i andre omgang, hadde Real Madrid et par voksne sjanser til å avgjøre.

Helten Casillas

Da de ikke klarte det, endte finalen i et drama rundt den spanske målstreken.

César er Real Marids førstevalg i mål. Han var det i går kveld også. Men etter 67 minutter ble han skadet. Og inn kom Casillas.

To minutter på overtid scoret nesten Bayer-keeper Hans-Jörg Butt på en perfekt heading etter corner. Han var bare noen centimeter unna. Deretter overtok Casillas. Som med to enorme beinparader maktet å holde Bayer Leverkusen på avstand.

De trykket på, men kom aldri nærmere enn målstreken.

Real Madrid vant dermed det trofeet de måtte vinne etter nederlagene i La Liga og den spanske cupen. Bayer Leverkusen vant ingenting i år heller. Men Uli Höness i Bayern Munchen, han som spydig forklarte Bayer Leverkusens nummer to-stempel med at de tar på seg bleier når de spiller avgjørende kamper, bør vaske seg bak. Det er nemlig han som har gjort i buksa.

VENSTRESLEGGA: Zinedine Zidane, som slett ikke er høyrebeint, setter inn et nærmest perfekt volleyskudd. Michael Ballack kan ikke gjøre stort annet enn å se på, mens Boris Zivkovic nesten kan mistenkes for å dukke unna...
SEIERHERREN: En overlykkelig Zidane.