Zidane får fortsette som hovedtrener

Fikk medhold i anken.

MEDHOLD: En spansk idrettsdomstol ga fredag Zinedine Zidane medhold i anken etter at han fikk en tre måneders utestengelse fra å lede fotballag. Foto: AFP PHOTO/ PEDRO ARMESTRE / NTB Scanpix
MEDHOLD: En spansk idrettsdomstol ga fredag Zinedine Zidane medhold i anken etter at han fikk en tre måneders utestengelse fra å lede fotballag. Foto: AFP PHOTO/ PEDRO ARMESTRE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En spansk idrettsdomstol ga fredag Zinedine Zidane medhold i anken etter at han fikk en tre måneders utestengelse fra å lede fotballag.

Dermed kan franskmannen fortsette å trene Real Madrids reservelag Castilla. Det har han også gjort i påvente av at anken skulle behandles.

Zidane ble opprinnelig ansatt som Castilla-trener i september. I slutten av oktober ville Spanias fotballforbund utestenge ham i tre måneder for å ha ledet laget uten den nødvendige trenerlisensen.

Real Madrid reagerte meget sterkt på beslutningen og valgte umiddelbart å anke den. Forbundets klagenemnd avviste den første klagen, men i voldgiftsretten lyktes den spanske storklubben.

- Anken ble godkjent. Dette opphever vedtaket fra klagenemnda i Spanias fotballforbund, bekreftet en talsmann for domstolen til nyhetsbyrået AFP.

Autorisert av FFF Real insisterer på at Zidane har den riktige autorisasjonen som skal til for å lede profesjonelle fotballag. Det til tross for at han kun har gjennomført nivå to i UEFAs A-lisens, mens reglene krever at han har fått godkjent nivå tre.

- Zinedine Zidane er autorisert av det franske fotballforbundet til å jobbe som hovedtrener i kategorien der Real Madrid Callista befinner seg, skriver klubben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer