MEDHOLD: En spansk idrettsdomstol ga fredag Zinedine Zidane medhold i anken etter at han fikk en tre måneders utestengelse fra å lede fotballag. Foto: AFP PHOTO/ PEDRO ARMESTRE / NTB Scanpix
MEDHOLD: En spansk idrettsdomstol ga fredag Zinedine Zidane medhold i anken etter at han fikk en tre måneders utestengelse fra å lede fotballag. Foto: AFP PHOTO/ PEDRO ARMESTRE / NTB ScanpixVis mer

Zidane får fortsette som hovedtrener

Fikk medhold i anken.

En spansk idrettsdomstol ga fredag Zinedine Zidane medhold i anken etter at han fikk en tre måneders utestengelse fra å lede fotballag.

Dermed kan franskmannen fortsette å trene Real Madrids reservelag Castilla. Det har han også gjort i påvente av at anken skulle behandles.

Zidane ble opprinnelig ansatt som Castilla-trener i september. I slutten av oktober ville Spanias fotballforbund utestenge ham i tre måneder for å ha ledet laget uten den nødvendige trenerlisensen.

Real Madrid reagerte meget sterkt på beslutningen og valgte umiddelbart å anke den. Forbundets klagenemnd avviste den første klagen, men i voldgiftsretten lyktes den spanske storklubben.

- Anken ble godkjent. Dette opphever vedtaket fra klagenemnda i Spanias fotballforbund, bekreftet en talsmann for domstolen til nyhetsbyrået AFP.

Autorisert av FFF Real insisterer på at Zidane har den riktige autorisasjonen som skal til for å lede profesjonelle fotballag. Det til tross for at han kun har gjennomført nivå to i UEFAs A-lisens, mens reglene krever at han har fått godkjent nivå tre.

- Zinedine Zidane er autorisert av det franske fotballforbundet til å jobbe som hovedtrener i kategorien der Real Madrid Callista befinner seg, skriver klubben.

Castilla spiller på nivå tre i spansk fotball, sammen med en rekke andre storklubbers B-lag.

I forrige sesong var Zidane assistent under Real Madrid-trener Carlo Ancelotti. Da vant klubben sin tiende tittel i mesterligaen.

(NTB)