Zidane fikk mest applaus på Frankrikes trening

Spilte fotballtennis mot Barthez og Blanc.

LEGENDE PÅ BESØK: Frankrikes landslagssjef Laurent Blanc (t.v.) og keepertrener Fabien barthez (t.h.) hentet inn sin gamle lagkamerat Zinedine Zidane som inspirator for dagens spillere. Frankrike starter EM-kvaliken hjemme mot Hviterussland på fredag. Foto: Charles Platiau, Reuters/Scanpix
LEGENDE PÅ BESØK: Frankrikes landslagssjef Laurent Blanc (t.v.) og keepertrener Fabien barthez (t.h.) hentet inn sin gamle lagkamerat Zinedine Zidane som inspirator for dagens spillere. Frankrike starter EM-kvaliken hjemme mot Hviterussland på fredag. Foto: Charles Platiau, Reuters/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Frankrikes landslagssjef Laurent Blanc er i gang med å gjenreise æren og stoltheten til de franske landslagsspillerne.

I dag hentet han inn sin gamle landslagskollega Zinedine Zidane som motivator og inspirator.

- Jeg var invitert for å dele mine erfaringer med spillerne. Som dere vet, liker jeg ikke å holde lange taler. Jeg ønsket dem bare lykke til med EM, sier Zidane ifølge Reuters.

Store øyeblikk Det franske laget dummet seg ut både på og utenfor banen i sommerens VM. Zidane og Blanc spilte begge på laget som vant både VM på hjemmebane i 1998 og EM to år seinere.

- Jeg fortalte dem også at jeg håpet de ville få sjansen til å oppleve store øyeblikk med det franske landslaget slik jeg gjorde, og at dette oppnås gjennom seirer, fordi det er det som vil bli husket, forteller Zidane.

På dagens trening i Clairefontaine spilte Zidane fotballtennis mot blant annet Blanc og keeperen fra det doble mesterlaget, Fabien Barthez, som nå er keepertrener.

- Kyss Fabien! Ifølge nyhetsbyråene fikk Zidane mer applaus for innsatsen på banen enn noen av dagens landslagsspillere.

Dessuten steg stemningen blant de omkring 300 tilskuerne ytterligere da noen ropte etter «et kyss til Fabien!» skriver AFP.

I glandsdagene under hjemme-VM i 1998 ble daværende kaptein Laurent Blancs kyss på den blanke issen til keeper Barthez før hver kamp et høyt elsket rituale.

POPULÆR: Den gamle helten møtte opp for å spise lunsj og snakke med spillerne, men ble også nødt til å skrive autografer til begeistrede fans. Foto: Charles Platiau, Reuters/Scanpix
POPULÆR: Den gamle helten møtte opp for å spise lunsj og snakke med spillerne, men ble også nødt til å skrive autografer til begeistrede fans. Foto: Charles Platiau, Reuters/Scanpix Vis mer