Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zidane ferdig som Real Madrid-trener

Zidane gir seg i Real Madrid

Real Madrid-treneren mener spillerne trenger nye ideer og ny inspirasjon etter å ha ledet dem i to og et halvt år.

SJOKKBESKJED: Zinedine Zidane gir beskjeden om at han trekker seg fra jobben som Real Madrid- trener. Her sammen med klubbens mektige president Florentino Perez på pressekonferansen. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU/NTB scanpix
SJOKKBESKJED: Zinedine Zidane gir beskjeden om at han trekker seg fra jobben som Real Madrid- trener. Her sammen med klubbens mektige president Florentino Perez på pressekonferansen. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU/NTB scanpix Vis mer

Zinédine Zidane er ferdig som Real Madrid-trener. Det meldte Zidane selv på en pressekonferanse på klubbens treningsanlegg i Valdebebas torsdag etter en hasteinnkalt pressekonferanse. Zidane gir seg dermed som trener som ubeseiret i Champions League.

– Jeg har bestemt meg for ikke å fortsette som trener i Madrid. Det er det riktige tidspunktet, sa Zidane på pressekonferansen.

Etter tre strake Champions League-triumfer sier Zidane takk for seg. I ligaen havnet de hvitkledde langt bak Barcelona og også bak byrival Atlético og Zidane mener spillerne nå trenger nye ideer.

– Laget må fortsette å vinne, og de trenger en endring for at dette skal skje. Etter tre år trenger de nye ideer og ny inspirasjon. Derfor tar jeg denne beslutningen. Jeg elsker denne klubben, men det beste for klubben og for meg er at jeg ikke fortsetter den kommende sesongen, fortsatte Zidane.

Det var den spanske avisa Cadena SER som først meldte at Zidane trekker seg fra rollen.

Marca skriver at franskmannen har sittet i møte med klubbpresident Florentino Pérez denne morgen, og nå er det altså klart at Zidane ikke fortsetter.

– For meg var dette en overraskende beskjed å få, og dette er en trist dag for Real Madrid. Vi kan ikke gjøre annet enn å akseptere hans beslutning. Real Madrid vil være hans hjem for alltid, sa klubbpresidenten om Zidanes avgjørelse.

Tatt laget så langt han kunne

I februar uttalte Zidane at han kom til å gi seg når han følte at han ikke hadde mer å gi.

– Å være trener er ekstremt slitsom, og i enda større grad i en klubb som Real Madrid. Når jeg føler at jeg ikke har mer å gi vil jeg gå min vei, sa Zidane ifølge AS.

Viasats Petter Veland følger spansk fotball ekstremt nært og til Dagbladet sier han at han både er overrasket og ikke overrasket over avgjørelsen.

– Jeg er overrasket i form av at man har klart å holde det skjult fram til man går ut med det selv og at det ikke har blitt lekket før med dagens mediebilde.

– Det ble sagt når det stormet som verst i ligaen og man tapte mot Spurs i CL i høst at Zidane var ferdig i klubben uansett hva han gjorde. Da sa jeg at Perez aldri vil sparke Zidane så om han ikke er trener der neste sesong er det fordi han velger å gå av selv, sier Veland til Dagbladet.

Den spådommen fikk altså den norske La Liga-eksperten rett i. Han tror Zidane føler han har tatt laget så langt han klarer.

– Zidane har kanskje klart å se dette utenfra og inn og ikke innenfra og ut. Han har tatt RM-troppen anno 2018 så langt han kan. Ingen har klart å gjøre det han har gjort og nå kan ha gi seg på topp. Det er en jobb ulik alle andre. To og et halvt år som Real Madrid-trener kan føles som 15 år i en vanlig jobb. Kombinasjonen av de to årsakene tror jeg ligger bak avgjørelsen, sier Veland.

Historisk

Zidane har hatt en enorm suksess som trener for gigantklubben. Etter at han tok over som trener etter Rafa Benitez i januar 2016 har han ført til en La Liga tittel og totalt ni troféer på knappe to og et halvt år. Kronen på verket kom da han skapte historie og tok hovedstadsklubben til sin tredje strake Champions League-seier forrige helg.

Dermed ble Zidane den første treneren i historien som har vunnet europacupen tre år på rad. Sammen med Carlo Ancelotti og Bob Paisley er han den eneste som har vunnet Europas største klubbturnering tre ganger.

I ligaen har imidlertid ikke resultatene vært like gode denne sesongen. «Los Blancos» endte på tredjeplass, hele 17 poeng bak erkerivalen Barcelona.

Før suksessen som trener for A-laget hadde Zidane ansvar for Castilla, klubbens reservelag hvor Martin Ødegaard spilte etter overgangen fra Strømsgodset, og en sesong hvor han var assistent for Carlo Ancelotti i Real Madrid.

Zidane har vært tilknyttet Madrid som spiller, ambassadør, rådgiver og i diverse trenerroller siden han ble kjøpt som verdens dyreste fotballspiller fra Juventus i 2001. Han ble også matchvinner da han avgjorde Champions League-finalen i sin første sesong i klubben.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media