Zidane glad Ronaldo slo rekorden hans

Nå skal han hente Ribery til Real.

VIL HENTE RIBERY: Zinedine Zidane har blitt rådgiver for gamleklubben Real Madrid, og sier til den franske avisa Le Dauphine Libere at han er i samtaler med sin gamle landslagskompis Franck Ribery om en overgang. Utfordringen kan bli et skyhøyt priskrav fra Bayern München, og konkurranse fra blant annet Manchester United.Foto: Michael Probst, AP/Scanpix
VIL HENTE RIBERY: Zinedine Zidane har blitt rådgiver for gamleklubben Real Madrid, og sier til den franske avisa Le Dauphine Libere at han er i samtaler med sin gamle landslagskompis Franck Ribery om en overgang. Utfordringen kan bli et skyhøyt priskrav fra Bayern München, og konkurranse fra blant annet Manchester United.Foto: Michael Probst, AP/ScanpixVis mer

|||

Zinedine Zidane hyller Real Madrids storsatsing, og avslører at Franck Ribery også kan ta veien til Santiago Bernabeu.

Zidane ble verdens dyreste fotballspiller da han forlot Juventus til fordel for Real Madrid i 2001. 668 millioner kroner betalte spanjolene for franskmannens tjenester.

Nå ryker rekorden. Real Madrid betaler 830 millioner kroner for å hente Cristiano Ronaldo fra Manchester United.

- Omsider mister jeg rekorden. Den var ganske tung å bære, sier Zidane i et intervju med den franske avisen Le Dauphine Libere.

Real-rådgiver
Real Madrid har også lagt 600 millioner kroner på bordet for å hente playmakeren Kaká fra italienske Milan. Spanjolenes elleville overgangsfest er blitt møtt med kritikk, men Zidane avviser at Real Madrid opptrer uetisk i finanskrisetider.

- Når du ønsker å hente inn de beste spillerne i verden til samme lag, da koster det penger, sier Zidane.

Han er selv blitt rådgiver for den spanske hovedstadsklubben.

- Det er riktig at med kjøpene av Kaká og Ronaldo ønsker Madrid å sende ut et kraftig signal. Dette er viljen til den nye presidenten Florentino Perez. Denne mannen ønsker mer enn å bare skape et navn for seg selv, han ønsker å løfte klubben tilbake til det absolutt øverste nivået. Han vil at klubben skal kjempe med lag som Barcelona, sier Zidane.

Ribery neste?
Det foregår opprydding i spillerstallen på Santiago Bernabeu. Neste tilskudd kan bli den franske stjernespilleren Franck Ribery som denne sesongen har herjet i tyske Bayern München.

- Han er en strålende spiller som vil passe inn i Real, sier Zidane.

- Det å få spille i dette laget vil være en stor mulighet for ham, og noe jeg tror du ikke kan si nei til. Etter München vil dette være en vakker mulighet for Franck. Avgjørelsen er opp til ham, sier den tidligere storspilleren.

(NTB)