Zidane kan, fortsatt

Scoring og målgivende av pensjonisten.

(Dagbladet.no) Det er snart halvannet år siden Zinedine Zidane stanget seg ut av fotballen og inn i pensjonistenes rekker.

Men han dukker opp i offentligheten innimellom, som mandag kveld - da han arrangerte showkamp sammen med Ronaldo og UNDP (FNs utviklingsprogram).

Og han stjal selvfølgelig oppmerksomheten.

Scoret via muren

Først ble han nærmest overfalt av noen unger som kom seg over gjerdene på stadion og inn på banen rett før kampen startet. Dette var tross alt hans første kamp i Spania siden han la opp og forlot Real Madrid for halvannet år siden.

Han vil aldri bli glemt av Real Madrid-fansen.

11 minutter inn i kampen viste han hvorfor.

Franskmannen slo et frispark - som gikk via muren - og forbi Barcelona-keeper Victor Valdes. Gode spillere har som regel litt flaks også.

IKKE GÅTT I GLEMMEBOKA: Zinedine Zidane vet fortsatt hvordan han gjør det. Én scoring. Én assist. Da takket han for seg og gikk av. Foto: EPA
IKKE GÅTT I GLEMMEBOKA: Zinedine Zidane vet fortsatt hvordan han gjør det. Én scoring. Én assist. Da takket han for seg og gikk av. Foto: EPA Vis mer

- Sliten

Den årlige «Match Against Poverty» ble spilt i Malaga foran 33 000 tilskuere. Ronaldo spilte sin første kamp denne sesongen, etter at han ble skadd i oppkjøringen.

Han var nær en utlikning i førsteomgang, men Peter Jehle reaksjonsreddet forsøket fra kloss hold.

- Jeg er veldig fornøyd. Fansen har vært fantastisk og det er viktig at vi bruker anledninger som dette til å få fram det viktige budskapet, sa Ronaldo etter kampen, ifølge Associated Press.

Og budskapet er at alle må ta i et tak for å få slutt på fattigdommen.

Zidan ga seg etter 57 minutter. Det holdt.

- Jeg er veldig sliten, spøkte han.

Men før det la han opp til det andre målet til det blå laget. Julios Dos Santos og Alvaro Negredo scoret for de hvite, og det endte 2-2.

MOT FATTIGDOM: Ronaldo og Zinedine Zidane står i spissen for den årlige fotballkampen mot fattigdom.
OVERFALT: Disse ungene forsøkte å få seg en liten bit av den franske stjernen før kampen.
IKKE LIKE GOD: Det var ikke alle som var like gode utpå der. Den tidligere Formel1-stjernen Michael Schumacher brant svært mange sjanser.