Zidane og Frankrike best i verden

Brasil-Frankrike 0-3 Frankrikes er verdensmestere etter å ha vunnet over et svakt Brasil-lag i finalen. Zinedine Zidane kronet seg selv til VM-konge ved å score to mål, Emanuel Petit scoret vinnermålet på overtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stade de France, St. Denis: Brasil-Frankrike 0-3 Mål F: Zidane (27, 45), Petit (92)

Zinedine Zidane lovet før mesterskapet sine landsmenn at han skulle score mål i VM. 27 minutter ut i kampen ble løftet innfridd: Petit slo en perfekt corner som Zidane headet kontant i mål. Et drøyt kvarter seinere var Zidane igjen først på ballen og headet inn sitt andre mål for kvelden. Mot slutten av kampen ga brasilianerne mer eller mindre opp. Emanuel Petit benyttet sjansen og kontret inn vinnermålet på overtid.

Frankrike dominerte det meste i førsteomgang og gikk fortjent til pause med tomålssledelse. Både Petit og Guivarc'h hadde store sjanser mot slutten av førsteomgang og kunne fort ha avgjort kampen. Men som så ofte tidligere i VM hadde de franske spissene problemer med å score mål.

Brasil var en gedigen skuffelse. Med unntak av en kort periode i andre omgang var det brasilianske spillet svakt. Frankrike fikk Desailly utvist en snau halvtime før slutt, men selv mot ti spillere klarte ikke Brasil å finne ut av det franske forsvarsspillet. Stjernespissen Ronaldo var lite involvert i spillet og spilte en svak kamp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer