VRAKET: Martin Ødegaard var med i Real Madrids bruttotropp til supercupfinalen på Lerkendal, men da troppen ble slanket fra 25 til 20 spillere, var nordmannens navn borte. Foto: AFP / Jose Jordan / NTB Scanpix
VRAKET: Martin Ødegaard var med i Real Madrids bruttotropp til supercupfinalen på Lerkendal, men da troppen ble slanket fra 25 til 20 spillere, var nordmannens navn borte. Foto: AFP / Jose Jordan / NTB ScanpixVis mer

Zidane om Ødegaard: - Fram til 31. august kan alt skje

17-åringen ble droppet til supercupfinalen i siste liten.

TRONDHEIM (Dagbladet): Tirsdag kveld spilles supercupfinalen mellom Real Madrid og Sevilla på Lerkendal stadion i Trondheim.

Oppgjøret blir en skikkelig fotballgodbit på norsk jord, men det er ikke til å legge skjul på at skadefraværet til Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Toni Kroos legger en liten demper på moroa.

Fram til i formiddag så det imidlertid ut som om norske fotballfans skulle få litt ekstra krydder ut av oppgjøret. Martin Ødegaard, som har fått tre innhopp i pengefesten «International Champions Cup» i sommer, var nemlig med i Real Madrids bruttotropp på 25 mann, men da troppen ble slanket til 20 spillere i formiddag var 17-åringens navn borte.

VRAKET ØDEGAARD: Zinedine Zidane vraket Martin Ødegaard fra supercupfinalen. Her er han på plass på Lerkendal stadion i kveld. Foto: Thomas  Rasmus Skaug
VRAKET ØDEGAARD: Zinedine Zidane vraket Martin Ødegaard fra supercupfinalen. Her er han på plass på Lerkendal stadion i kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

I kveld møtte Real-boss Zinedine Zidane og forsvarsklippe Sergio Ramos pressen på Lerkendal i forbindelse med morgendagens kamp.

- Trenger minutter

Zidane svarte delvis bekreftende da han fikk spørsmål om Ødegaard er på vei vekk på lån:

- Martin er med laget. Han har vært med oss hele sesongoppkjøringen, og jeg er fornøyd med ham. Vi skal bestemme oss snart hva han skal gjøre denne sesongen, sier franskmannen.

- Fram til 31. august (når overgangsvinduet stenger, journ.anm.) kan alt skje. Min idé for ham er at han trenger spilletid. I Real Madrid er det vanskelig siden vi har mange gode spillere. Martin trenger minutter på banen. Vi får se. Jeg er som sagt fornøyd med hva han har gjort for oss så langt, sier han videre.

For høyt nivå

Viasats ekspert på spansk fotball, Petter Veland, vurderer Zidanes utspill om Ødegaard slik:

- Han kunne lett ha avfeid spørsmålet, men så vet han at han er i Norge, så da sier han jo det de fleste andre tenker, og det er at per august 2016 så er konkurransen i Real Madrid for stor. Martin er 17 år og norsk. Han kan ikke konkurrere med James Rodriguez, Isco, Morata, Ronaldo, Bale, Kroos og Benzema. Ingen 17-åringer - eller 18- eller 19-åringer for den saks skyld - kan konkurrere med dem. Skal Martin få spille på et høyere nivå enn Castilla, så må han få det andre steder., sier Veland.

EKSPERT: Viasats Petter Veland.
EKSPERT: Viasats Petter Veland. Vis mer

- Det er jo samtidig godt å høre Zidane si selv at han er fornøyd med Martin, men det er ikke ensbetydende med at han kommer til å spille de neste månedene. Det neste trappetrinnet som er riktig for Martin nå er å få spilletid på et så høyt nivå som mulig. Kanskje for en annen La Liga-klubb eller i Bundesliga, fortsetter han .

- Hva sier ryktene i Spania om mulig utlånsdestinasjon?

- De fleste melder Tyskland. Marca skrev i går at det er det Team Ødegaard ønsker, men om det er reelt vet jeg ikke. Team Ødegaard er jo veldig flinke til å ikke si noe selv, sier Veland.

Benzema med

En spiller, som i motsetning til Ødegaard er med til Trondheim, er Karim Benzema. Zidane forteller at superspissen, som har slitt med en skade, er klar til match i morgen.

- Benzema er klar. Han spilte ikke de siste to kampene våre fordi jeg ikke vil risikere noe med ham, men jeg er glad han er her nå. Har har jobbet godt i sommer, og det som er viktig er at han er med. Per nå har han ingen fysiske plager lenger, sier Zidane.

- Er du bekymret over de mange skadene deres, blant annet på Ronaldo, Bale og Kroos?

- Jeg er ikke bekymret. EM ble spilt i sommer og spillerne har hatt en fortjent ferie etter en lang sesong. Sånn sett er det normalt at ikke alle er klare. Jeg skulle gjerne hatt med alle, men sånn er det. Når det gjelder Gareth (Bale) og Toni (Kroos)er det beste for dem akkurat å nå være i Madrid og trene, sier han.

Positiv Ramos

Forsvarsklippe Sergio Ramos er inne på det samme.

- Supercupfinalen kommer ikke for tidlig for oss. Vi må alltid være forberedt. Vi har trent godt i sommer, og det stemmer at vi mangler noen spillere, men vi er fornøyde med det gode laget vi har. Sist sesong var lang siden mange spilte EM i sommer, men vi skal kjempe fra oss. Vi har fått inn noen unge spillere på laget som kommer til å levere, sier den spanske landslagsstjerna.

Zinedine Zidane har med seg disse gutta til Norge:

Kiko Casilla, Luca Fernández, Rubén Yáñez, Dani Carvajal, Danilo, Sergio Ramos, Raphaël Varane, Nacho, Marcelo, James Rodríguez, Casemiro, Mateo Kovacic, Luka Modric, Isco, Marco Asensio, Lucas, Álvaro Morata, Karim Benzema, Marcos Llorente, Mariano Díaz.

  • Real Madrid-Sevilla spilles tirsdag klokka 20.45, og sendes på Viasat4.