Zidane på nervemedisin

Zinedine Zidane innrømmer at han brukte piller for hjertet og nerver for å spille bedre fotball.

I løpet av fire år i den italienske toppklubben Juventus ble spillerne proppet fulle av medisiner mot hjertetrøbbel og nervesvikt, skriver danske

Ekstrabladet i dag.

Men spillerne var 100 prosent friske, pillene skulle bare virke prestasjonsfremmende. Altså: Som doping, selv om de fleste stoffene ikke sto på dopinglista.

Det hevder professorerene Gianmarino Benzi og Adriana Ceci, som i fem rettsmøter har hevdet at Juventus sjefslege skrev ut medisinene til spillerne mellom 1994 til 1998.

Real Madrids Zinedine Zidane er en av spillerne som skriftlig skal ha bekreftet at de har mottatt flere hundre medisinske preparater fra legen Riccardo Aggricola.

- Spillerne har skrevet under på en redegjørelse til påtalemakten, der de innrømmer å ha fått preparatene vi har analysert og beskrevet i rapporten, sier Benzi til avisa.

Medisinene ble beslaglagt hos Juventus i 1998. I slutten av september håper Benzi at saken blir gjenopptatt.

Juventus har hele tiden avvist at spillerne ble dopet i klubbens regi. Dersom saken når fram risikerer både lege Agricola og klubbdirektør Antonio Giraudo to års fengsel for «sportslig bedrageri».

(Dagbladet.no)

<B>VERDENS DYRESTE:</B> Zinedine Zidane skal ha skrevet under på at han fikk en rekke medisiner da han spilte for Juventus.