Zidane raser mot egne fans

Pep mot Frankrike-spillere. - De var en skandale, sier Zidane.

(Dagbladet.no): Zinedine Zidane spilte sin 100. landskamp da Frankrike slo Mexico 1-0 på lørdag. Kampen var samtidig det franske ballgeniets avskjed med Stade de France - men det ble ingen hyggelig aften for 33-åringen.

Zidane fikk riktignok den hyllesten han fortjente, men det brydde han seg lite om så lenge Fabien Barthez og Vikash Dhorasoo ble pepet ut av sine egne tilhengere.

- Det er en skandale å pipe mot spillere på sitt eget lag. De klappet mye for meg, men når de samtidig piper ut Barthez og Dhorasoo er det som å pipe mot meg også. Jeg ble veldig skuffet. Vi trenger at folk støtter oss, sier Zidane.

Upopulær

Han mener situasjonen var akkurat likedan foran VM på hjemmebane i 1998, da Frankrike til slutt slo Brasil 3-0 i finalen.

- Det var akkurat som nå, vi ble dårlig behandlet. Oppkjøringskampene var langt fra perfekt, og folk mente vi ville ryke ut i gruppepsillet. Men til slutt ble alle fornøyde, minner han om.

Barthez står i mål for Paris St. Germains erkerivaler Marseille, samtidig som mange er uenig i avgjørelsen om å gjøre ham til førstevalg på bekostning av Lyon-keeper Gregory Coupet.

Det kan være en liten forklaring på hvorfor han fikk såpass hard medfart av hjemmfansen.

UPOPULÆRE: Zinedine Zidane synes ikke Frankrike-spillerne får den støtten de trenger fra egne supportere. Lørdag ble Fabien Barthez og Vikash Dhorasoo pepet ut av egne fans i hjemmekampen mot Mexico. Foto: AP
UPOPULÆRE: Zinedine Zidane synes ikke Frankrike-spillerne får den støtten de trenger fra egne supportere. Lørdag ble Fabien Barthez og Vikash Dhorasoo pepet ut av egne fans i hjemmekampen mot Mexico. Foto: AP Vis mer

Uforståelig

Mer uforståelig var det at Dhorasoo ble pepet - ettersom han til daglig spiller hjemmekampene sine for Paris St. Germain.

Men etter en helt ordinær sesong er det tydeligvis mange som ikke støtter landslagssjefs Raymond Domenechs avgjørelse om å ta ham med til VM.

Domenech var minst like forbannet som Zidane etter kampen lørdag.

- Jeg kan ikke forstå det. Spillerne trodde ikke det var sant. Vi er sjokkerte over å bli mottatt på denne måten, og vi har ingen forklaring på det, sier han.

Zidane raser mot egne fans
<B>PEPET UT:</B> Fabien Barthez vant målvaktsduellen med Gregory Coupet og er Frankrikes førstemålvakt i VM. Det er ikke supporterne udelt begeistret for.
<B>PEPET UT:</B> Vikash Dhorasoo erstattet Zinedine Zidane like etter pause mot Mexico, og fikk piping mot seg resten av kampen.