Zidane skadet

Zinedine Zidane pådro seg en muskelskade i låret i første omgang da Frankrike slo Sør-Korea 3-2 i sin VM-generalprøve.

Fem dager før åpningskampen i VM satt verdens beste fotballspiller med en ispose på sitt venstre lår da Frankrike måtte kjempe hardt for å snu 1-2 ved pause til seier over VM-verten.

- Han har en liten brist, en liten smerte i lårmuskelen, sa landslagssjef Roger Lemerre etter kampen.

- Muskelskader er alltid bekymringsfulle, for man vet aldri hvor lang tid det tar før de er leget.

Zidane signaliserte at han ville ut i det 38. minutt og ble erstattet av Sylvain Wiltord. Skulle Zidanes skade være alvorlig, vil Frankrikes sjanser til å forsvare VM-tittelen forverres betraktelig. Han var savnet da Frankrike rett før avreise tapte 1-2 hjemme for Belgia. Zidane hadde «fødselspermisjon» for å være med da hans tredje sønn ble født. Han sluttet seg til troppen i Sør-Korea onsdag.

Sør-Korea viste søndag igjen at laget kan ha funnet formen i tide til VM. Et år etter at Frankrike lekte seg til 5-0-seier i Kontinentcupen måtte verdensmestrene slite til siste minutt for å vinne.

- Når et lag som Sør-Korea har sitt eget publikum i ryggen, blir det veldig farlig. Vi måtte kjempe hardt for å overvinne deres teknikk, fysikk, vilje og hurtighet, sa Lemerre.

Thierry Henry var på banen igjen etter problemer med kneet, og han la opp til David Trezeguets ledermål i det 15. minutt. Hjemmelaget slo tilbake, og Park Ji-sung lurte lagkaptein Marcel Desailly før han utlignet med et hardt skudd. Fem minutter før pause nikket Choi Tae-uk inn et frispark fra Lee Young-pyo, og vertene ledet ved pause.

Christophe Dugarry erstattet en rusten Henry ved pause, og Bordeaux-spissen utlignet til 2-2 da han nikket inn et frispark fra Youri Djorkaeff. Sør-Korea ga seg ikke og hadde flere store sjanser etter å ha herjet med et fransk forsvar som ser ut til å bli lagets akilleshæl.

Sør-Korea klarte ikke å tette igjen bakover i sluttminuttet, da midtstopper Franck Leboeuf gikk fram og ble matchvinner med et skudd som gikk inn via tverrliggeren. Vertene ville ha straffe på overtid da et skudd fra den farlige innbytteren Cha Du-ri traff armen til Mickael Silvestre, men Frankrike dro seieren i land.

(NTB)

BEST: Franske Zinedine Zidane stikker av fra Park Ji-sung og Yoo Sang-chul.