Gareth Bale på vei bort

Zidane slår tilbake: - Ikke respektløst

Zinédine Zidane har ingen intensjoner om å reparere forholdet til Gareth Bale.

KALDT FORHOLD: Gareth Bale og Zinedine Zidane har oppnådd store ting sammen i Real Madrid. Nå virker eventyret å være slutt. Foto: NTB scanpix
KALDT FORHOLD: Gareth Bale og Zinedine Zidane har oppnådd store ting sammen i Real Madrid. Nå virker eventyret å være slutt. Foto: NTB scanpixVis mer

Zinédine Zidane vakte oppsikt da han utelot Gareth Bale til en treningskamp mot Bayern München, og i praksis erklærte spilleren uønsket i etterkant.

Forholdet mellom manageren og waliseren skal være mer enn kjølig, og Zidanes kommentarer gjorde lite for å reparere forholdet.

- Vi håper at han drar snart. Det ville være til det beste for alle. Vi jobber med en overgang til et nytt lag, sa franskmannen.

- Jeg har ingenting personlig imot ham, men det kommer ei tid da ting blir gjort fordi de må det, fortsatte Zidane.

Det fikk spillerens agent, Jonathan Barnett, til å rase og gå til motangrep.

- Zidane er en skam. Han viser ingen respekt overfor en spiller som har gjort så mye for Real Madrid

SJOKK: Det startet med at Marco Materazzi slang med leppa mot Zinedine Zidane, som mistet besinnelsen og skallet ham ned. Dommeren veivet med det røde kortet og Italia vant til slutt VM i 2006. Men det er nedskallingen og ikke fotballen som vil bli husket. Tolv år seinere snakker FourFourTwo med de som var tilstede for å finne sannheten bak et av d... Vis mer

Slår tilbake

Flere mente at Zidane var respektløs overfor Bale - en spiller som har vunnet 13 trofeer med klubben og vært avgjørende i flere finaler.

Kritikken har haglet mot manageren, som nå slår tilbake.

- Jeg har ikke vært respektløs mot noen og i hvert fall ikke mot Bale. Klubben jobber med overgangen hans. Sånn er det med den saken, sa franskmannen på en pressekonferanse.

- Gareth spilte ikke her om dagen fordi han ikke ville det. Han sa at klubben jobbet med overgangen, og ikke ville spille på grunn av det. Han har ikke bedt om å få spille i morgen heller, la han til.

Real Madrid møter Arsenal i kl. 01 i natt norsk tid.

Kina neste stopp?

Nedbrutt forhold eller ikke, Bales dager i Real Madrid virker å være talte. En rekke storklubber har blitt koblet til 30-åringen, men ingen ser ut til å bite på Zidanes agn.

Bale ble hentet for nesten én milliard kroner i 2013, og er ingen billig mann å hente nå heller. Den walisiske landslagsspilleren hever samtidig en massiv lønn i Madrid, noe som utelukker majoriteten av verdens klubber om han ikke er villig til å ta et dramatisk lønnskutt. Bales skadehistorikk gjør neppe situasjonen bedre, og nå virker Kina som den mest sannsynlige destinasjonen.

Etter Zidanes første uttalelser, har en rekke medier meldt at Bale nærmer seg en overgang til det hardtsatsende fotballandet. Beijing Guoan, en av landets rikeste klubber, skal stå klar til å punge ut for lynvingens tjenester.