Zidane slo tilbake

Albuer og knyttnever midt på nesa var ikke nok til å stoppe Zinedine Zidane i går. Etter 55 minutter vippet spiller nummer fem inn scoringen som sendte 95 000 hjemmefans rett i bakken. Nå skal han spise seg i form før finalen i Glasgow.

Gullpasningen fra Raul _ kampens beste spiller _ spilte Zidane fri i alt det rommet han trengte. Medtaket på utsida av høyrefoten ble fulgt opp av en innsidetouch verdens beste fotballspiller verdig. Bortemålet var i boks. Og i samme sekund i praksis finaleplassen i Champions League på Hampden Park i Glasgow 15. mai. Som er vel så viktig for Zidane som VM i Japan og Sør-Korea som starter 14 dager seinere. Fra før har han VM-gull, EM-gull og seriegull i flere land. Det eneste han mangler er den største pokalen i verdens aller gjeveste klubbturnering.

- Jeg sparer meg ikke til VM. Mye står på spill. Vi må trå på gassen, siteres han på på Real Madrids hjemmeside.

- Gir gass

Hjemme på Bernabeu har Real Madrid spilt fire kamper på rad i Champions League uten å slippe inn mål. Ikke siden 1-1 kampen mot Roma 24. oktober i fjor, har keeper Cesar hentet ut baklengs fra eget nett. På sju hjemmekamper totalt i Champions League denne sesongen har Real Madrid scoret 18 mål, og sluppet inn to. Onsdag om ei uke må Barcelona score tre for å gå videre til finalen. Med andre ord må bortimot det umulige skje for at Zinedine Zidane og Real Madrid går glipp av finaleplassen 15. mai på Hampden Park i Glasgow.

- Det er nå sesongen begynner. Jeg vil ikke gå glipp av noe som helst fordi jeg ønsker å vinne. Jeg skal fokusere på Real Madrid. Deretter kan jeg tenke på VM, sier Zidane.

Hjemme hos kona Veronique og sønnene Enzo og Lucas, har han allerede startet dietten som skal gi ham gullformen i et tett kampprogram:

- Jeg skal hvile og være mer opptatt av hva jeg spiser. Det finnes ingen magisk resept. Bare en sunn livvsstil. Det hjalp meg før VM i Frankrike og EM i Belgia og Nederland. Derfor prøver jeg igjen, sier han.

Knust

For Barcelona mangler det meste etter gårsdagens nederlag. Det såreste for sesongen. Ribbet for ære etter det første tapet for erkerivalen siden 1983. Etter 15 seire og fire uavgjort _ den siste da Zidane fikset 1-1 _ tapte katalonernes stolthet i går kampen de måtte vinne. Trener Carles Rexach får garantert sparken etter dette, men prøvde å holde hodet høyt likevel i går kveld.

- Vi spilte en god kamp, og hadde mange muligheter. I første omgang slapp vi Real Madrid til bare én gang, men de har flere kvalitetsspillere, og med 1-0 ble de trygge. Men 2-0 gir et dårlig bilde av kampen. Etter Real Madrids andre scoring måtte vi tross alt risikere mye, og det ga dem åpninger, sier han. Real Madrid-sjef Vicente del Bosque sier dette:

- Barcelona spilte med stor innsats, men som så mange ganger denne sesongen, visste vi nøyaktig når vi skulle slå til. Det var en semifinale verdig Champions League. Nå må vi forsvare dette på hjemmebane. Det blir vanskelig. Angrepsfotball er den eneste måten vi kan å spille på.

- Ingenting er umulig, sier Rexach.

Gode bakover

Begge tar feil. Real Madrid viste i går at laget til de grader kan spille strukturert og disiplinert forsvarsfotball. Barcelona må prestere tidenes fotballsensasjon for å frata Real Madrid finalebilletten.

Real Madrid spilte i praksis med fem spillere i bakre ledd i går. Helguero ble trukket ned som ekstramakker til Hierro som med sine 34 år virker noe på hell. Det taktiske trekket viste seg svært så lønnsomt etter noe nøling i startfasen. Både Patrick Kluivert (skudd midt på keeper etter 7 minutter) og Luis Enrique (heading i tverrligger på corner etter 12 minutter kunne gitt hjemmelaget en tidlig ledelse.

Første omgang ble stykket opp av direkte ufint spill. Både slag og etterslenger florerte _ fra begge lag. Zidane sto flere ganger krokrygget og holdt seg i ansiktet. Men innimellom viste han storheten sin.

Og etter pause satte han 1-0. Et par forsøk fra Barcelona ble effektivt stoppet. Anført av Raul var Real Madrid etterhvert nærmere 2-0, og halvannet minutt på overtid punkterte innbytter Steve McManaman kampen med en ny lobb over keeper.

DET FØRSTE MÅLET: Real Madrids Roberto Carlos gratulerer målscorer ZInedine Zidane. I forgrunnen en litt mer misfornøyd Phillip Cocu.
DET ANDRE MÅLET: På overtid overlistet Steve McManaman Barcelonas målvakt ROberto Bonano.