Zidane spiller igjen - innendørs

Frankrike \'98 gjør «comeback.»

(Dagbladet.no): Innendørsfotball, eller futsal, er en voksende idrett. Spania, Italia og Russland har alle lenge vært ledende nasjoner i Europa. Nå håper Frankrike at en showturnering - med flere av VM-vinnerne fra 1998 - skal gjøre sporten mer populær også der.

Turneringa spilles på ærverdige Palais Omnisport de Paris-Bercy. Det er ventet 15.000 tilskuere, og enda fler foran TV-skjermene. Sammen med Zidane vil også blant annet Laurent Blanc, Bixente Lizarazu og Didier Deschamps forsøke å vise sine kunster, flere av dem for første gang innendørs.

- Jeg vet at sporten er veldig populær i Italia. Det vi gjør kommer til å slå positivt ut for futsal, som fortjener større oppmerksomhet i hjemlandet mitt, sier Juventustrener Deschamps til Uefa.com.

Vil vise seg fram

Ved siden av de regjerende VM- og EM-vinnerne fra 1998 og 2002, stiller også Paris Saint-Germain - med flere av dagens spillere - det franske futsallandslaget.

- Vi stiller først og fremst for å underholde, men også for å gi folk et innblikk i hvor bra kvaliteten på toppfutsal er, sier landslagstrener Pierre Jacky.

Siste deltakerlag er Club des Internationaux Francais, en forening som jobber for å hjelpe tidligere toppspillere. Organisasjonen vil samtidig sitte igjen med overskuddet etter turneringa.

- For en del år siden tjente ikke landslagsspillerne like bra som vi gjorde. Noen av dem har økonomiske- og sosiale vansker, og vi ønsker å hjelpe dem, sier Laurent Blanc.

TILBAKE: Zinedine Zidane (t.h.) og David Beckham overværer en futsalturnering i 2004. Nå skal Zidane selv spille innendørsfotball. Foto: Yuriko Nakao/Reuters/Scanpix
TILBAKE: Zinedine Zidane (t.h.) og David Beckham overværer en futsalturnering i 2004. Nå skal Zidane selv spille innendørsfotball. Foto: Yuriko Nakao/Reuters/Scanpix Vis mer

Miniturneringa spilles i Paris kommende søndag.

Zidane spiller igjen - innendørs