Zidane suveren

Etter at 142 landslagssjefer har sagt sitt, er fasiten klar: Zinedine Zidane er verdens beste fotballspiller.

I går ble den franske ballmagikeren Zinedine Yazid Zidane kåret til verdens beste fotballspiller av det internasjonale fotballforbundet (Fifa) for tredje gang.

- Dess oftere du får prisen, dess bedre er det. Jeg tror ikke man kan bli lei av å vinne denne prisen, sa Zidane til pressen.

Han fikk utmerkelsen både i 1998 og 2000. Med gårsdagens pris utliknet han Ronaldos tre pokaler.

- Det er en viktig pris, fordi den er stemt fram av trenere som alle kjenner fotballen godt, fortalte Zidane til nyhetsbyrået AP.

Nummer to i Norge

Prisen deles ut hvert eneste år, og er basert på 142 landslagssjefers stemmegiving. Landslagssjefene gir poeng til tre spillere, rangert slik at den beste får tre poeng, nummer to får to poeng, og den siste spilleren får ett poeng. Zidane vant avstemningen med 264 poeng, foran Thierry Henrys 186.

Nils Johan Semb mente Henry var best i verden i fjor, og ga franskmannen tre poeng. Så delte han ut to til Zidane, før han avsluttet med å gi det ene poenget til Ronaldo. Da alle stemmene var telt opp, sto det mellom disse tre.

- En ære

Henry knep andreplassen foran tidligere trippelvinner Ronaldo. Og selv om det var uvant for brasilianeren å ikke vinne avstemningen, var han likevel fornøyd etterpå.

- Det er en ære å bli regnet som en av de tre beste spillerne i verden, sa Ronaldo.Tysklands Birgit Prinz vant kvinnenes avstemning. Prinz kan være på vei til Serie A-klubben Perugia, men kunne fortelle at hun ikke har bestemt seg for om hun ønsker å spille for klubben ennå.

Tre norske spillere fikk poeng, alle kvinner. Hege Riise ende på delt 17. plass, Dagny Mellgren på en delt 22. plass og Marianne Pettersen på en delt 32. plass.

NR. TRE OG ÉN: Ronaldo og Zinedine Zidane spøker med hverandre etter utdelingen i går.