Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zidane vant Gullballen

Kåret til VMs beste spiller til tross for skallingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Zinedine Zidane, som forlot VM-finalen i skam etter å ha stanget Marco Materazzi gårsdagens VM-finale, er kåret til VMs beste spiller.

Gullballen er den høyeste individuelle utmerkelsen en fotballspiller kan få.

En liten oppreisning for den franske ballkunstneren - men samtidig en mager trøst for mannen som gjorde fotballpensjonist av seg i går kveld.

Italias forsvarsklippe Fabio Cannavaro var nok den største forhåndsfavoritten, men havnet på 2. plass bak den 34 år gamle franskmannen. Det skuffer ikke bare italienerne - men også Diego Armando Maradona. 

- Fabio Cannavaro var den beste spilleren i dette VM. Det var et mesterskap uten en veldig dominerende spiller, men Fabio var stor, har Maradona uttalt.

Stemmene ble avgitt i forkant av Zidanes angrep på Materazzi - og kanskje ville resultatet sett annerledes ut om avstemningen hadde funnet sted etter VM-finalen.

Zidane hadde uansett et sterkt VM, og særlig i sluttspillet viste han gammel storhet.

I gårsdagens finale scoret han på en nesten ubegripelig arrogant straffe, da han kippet ballen i tverliggeren og i mål. Han kunne også blitt matchvinner med en heading Buffon med nød og neppe fikk slått til corner.

MAGER TRØST: Det var nok dette trofeet Zinedine Zidane aller helst kunne tenkt seg i sin avskjedskamp, og ikke FIFAs gullball som VMs beste spiller. Foto: EPA
MAGER TRØST: Det var nok dette trofeet Zinedine Zidane aller helst kunne tenkt seg i sin avskjedskamp, og ikke FIFAs gullball som VMs beste spiller. Foto: EPA Vis mer

Zidane oppnådde 2012 poeng fra de VM-akkrediterte journalistene som dekket mesterskapet i Tyskland, mens Cannavaro endte på 1977. Andrea Pirlo på tredjeplass fikk 715 poeng.

Tyskland-keeper Oliver Kahn vant Gullballen i 2002, Ronaldo i 1998, Romario i 1994, Salvatore Schillaci i 1990 og Diego Maradona i 1986.

Italia-keeper Gianluigi Buffon fikk for øvrig Lev Yashin-prisen som mesterskapets beste målvakt, mens Tysklands Miroslav Klose fikk Gullstøvelen som VMs toppscorer. Klose endte med fem fulltreffere.

Dagbladet.no kommer med mer.

image: Zidane vant Gullballen