Zidane vender tilbake

PARIS (Dagbladet): Midtbaneesset Zinedine Zidane - «Zizou» - er tilbake på Frankrike etter å ha stått over to kamper. Nå venter hele nasjonen på «Zizou» som en Messias mot Italia fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er han som får oss alle til å spille, sier back Bixente Lizarazu. Han er lagets motor. I tillegg er han veldig motivert, han har lyst til å vise seg, sier spissen David Trezeguet, som mener at kampen fredag avhenger av «Zizou». Landslagstrener Aimé Jacquet holder Zidane som sin aller beste spiller, av et helt eksepsjonelt kaliber. Men Zizou kan bli litt vel hissig, som kampen mot Saudi-Arabia viste. Der ble han utvist etter å ha tørket av skoa på Saudi-kapteinen.

I de to kampene han har måttet sitte på benken har han ikke vært til å holde i ro et sekund. Han trippet, vibrerte, ropte og reiste seg. Nå vet han at han må spille bedre enn noensinne mot Italia.

- Han er nøkkelen til Frankrikes spill, sier Christian Vieri, mens Guiseppe Bergomi legger vekt på at han kommer til å være opplagt etter å ha hvilt seg gjennom to kamper. Dino Baggio er vaktbikkja som skal passe på Zidane.

Men Zidane er vant til den behandlingen og bryr seg lite om det. Hans rolle vil først og fremst være å dirigere det franske spillet.

Det hanglet litt mot Paraguay. Det går ikke mot Italia, som Drillos sårt erfarte i Marseille.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer