Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zidane vurderer Norway Cup

PARIS (Dagbladet): Til sommeren vil Ekebergsletta trolig bli invadert av franske fotballag, forhåpentligvis anført av selveste Zinedine Zidane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnlaget ble lagt under en eksklusiv lunsj med Frode Kyvåg og Arne Palerud fra Norway Cup og det franske forbundets president Claude Simonet og hans nærmeste medarbeidere i Paris nylig.

Bakgrunnen for dette fransk-norske fotballtoppmøtet er etterdønningene av kampen mellom Norge og Skottland i Bordeaux. Der gjorde nordmenn og skotter et så uutslettelig inntrykk at byens myndigheter rykket inn en helsides annonse for å takke dem.

Eivor Esaiassen, som har jobbet med fransk-norske relasjoner i 20 år, skal ha mye av æren for samarbeidet.

- Det var for galt at ikke verdensmestrene var med i verdens største fotballturnering. Jeg la fram tanken for Frode Kyvåg. Han sa sett i gang, forteller Eivor, som benyttet seg av sine gode kontakter i Bordeaux.

Felles fransk-norsk innsats har allerede gitt resultater. Fotballforbundet vil sponse tre lag fra 17-, 15- og 13-årsklassen. I tillegg har mange andre lag fra Bordeaux-distriktet meldt seg på eller vist interesse.

Dessuten skal Bækkelaget Sportsklubb sende sitt 84-lag til Bordeaux i pinsen.

- Våre norske venner skaper vennskapsbånd gjennom klubbene. Det gir lyst til å møtes igjen, sa Claude Simonet, før han skålte for den runde ballen i armagnac.

- At vi fikk treffe presidenten uttrykker respekt for Norway Cup. Det betyr utrolig mye å skape sterkere bånd med flere nasjoner, sa Frode Kyvåg.