Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zidanes mørke side

VM-finalen var på langt nær første gang han mistet hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Zinedine Zidane kan virke som den ultimate gentleman på banen, der han skrider fram og leker seg med motspillerne med sin overlegne teknikk og sitt overblikk.


Men av og til koker det over for den franske briljanten, som vokste opp i et tøft og fattig område i Marseille. Stor arbeidsledighet og høy selvmordsrate preget stedet.

- Mitt begjær etter å aldri slutte å slåss lærte jeg der jeg vokste opp, har Zidane uttalt tidligere.


Mørk side
- Jeg har sett ham slå etter spillere i Spania ... Jeg tror dette handler om historie og oppvekst, sa den norske spilleren som kanskje har lignet mest på Zindine Zidane, Erik «Myggen» Mykland i TV 2s VM-studio søndag.

Da hadde han nettopp sett Zidane skalle ned Marco Materazzi i VM-finalen.

Men mandagens springskalle var slettes ikke første gang den franske kapteinen mistet hodet og så rødt.

Her er noen av de tidligere episodene hvor «Zizou» har gjort seg bemerket med ufordelaktig fortegn:

Frankrike-Saudi-Arabia, fotball-VM 18. juni 1998

MISTET HODET: I 2000 skallet Zinedine Zidane ned Hamburgs Jochen Keintz i en Mesterliga-kamp. Han fikk rødt kort og fem kampers suspensjon - og Juventus røk ut av turneringen. Foto: EPA
MISTET HODET: I 2000 skallet Zinedine Zidane ned Hamburgs Jochen Keintz i en Mesterliga-kamp. Han fikk rødt kort og fem kampers suspensjon - og Juventus røk ut av turneringen. Foto: EPA Vis mer

I første runde av turneringen, som etter hvert skulle bli så fantastisk for Frankrike, stemplet Zinedine Zidane bevisst Saudi-Arabias kaptein Fuad Amin. Ballen var ikke i nærheten, og dommeren sendte den kommende verdensmesteren av banen da det gjensto 20 minutter av kampen.

Juventus-Deportivo La Coruña og Juventus-Hamburg, Mesterligaen høsten 2000

Zinedine Zidane hadde akkurat kommet tilbake fra en suspensjon etter utvisning mot Deportivo La Coruña i september. Så fikk han et nytt rødt kort mot Hamburg i Champions League i oktober. Hvorfor? Fordi han skallet til(!) motspilleren Jochen Keintz. Zinedines tiende røde kort i karrieren ga ham samtidig fem kamper suspensjon. Litt seinere, mens han fortsatt var utestengt, ble han kåret til verdens beste spiller.

Real Madrid-Sevilla, den spanske cupen 11. februar 2004

I 2004 tok Real Madrid imot Sevilla på Santiago Bernabeu. Hovedstadslaget var favoritter etter seier i første møte. I denne kampen klappet Zidane til motstanderen Pablo Alfaro i ansiktet, og han ble selvfølgelig sendt av banen.

Real Madrid-Deportivo La Coruña, Primera Liga 1. mai 2004

Hva det er med Deportivo La Coruña og Zinedine Zidane, vet ikke vi. Men i denne kampen ble han iallfall utvist mot dette laget for andre gang på fire år. «Den kongelige klubben» måtte vinne kampen for å henge med i kampen om ligagullet, men motstanderne tok ledelsen. Zidane ble tydelig frustrert, og han pådro seg et unødvendig gult kort før pausen. Fire minutter etter hvilen sparket han til Djalminha uten å treffe ballen, og han fikk dermed marsjordre av dommeren. Real Madrid tapte kampen - og ligagullet.

Kanskje var det dette Zidane tenkte på da han lusket slukøret og skuffet av banen i søndagens triste karriere-sorti?

image: Zidanes mørke side

(Kilde: Goal)

•Kan du komme på flere situasjoner der Zinedine Zidane har mistet hodet?