Zika-viruset får «Tutta» til å revurdere OL-deltakelse

- Bekymringsfullt, sier golf-stjerna.

BEKYMRET: Suzann Pettersen følger nøye med på Zika-virusets omfang. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BEKYMRET: Suzann Pettersen følger nøye med på Zika-virusets omfang. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Suzann Pettersen (34) er helt tydelig på at omfanget av zikaviruset må være på et kontrollert nivå før OL i Rio. I verste fall må hun vurdere sin egen deltakelse.

Det norske golfesset bor til daglig i Florida hvor de, til tross for geografisk nærhet til land med zikautbrudd, så langt har sluppet unna viruset. Det er registrert enkelttilfeller hos innbyggere som har kommet smittet hjem fra reise, men det finnes foreløpig ingenting som tyder på at viruset sprer seg via myggen i staten.

Med under et halvt år til sommerlekene i Rio begynner det å haste for arrangørene. Enkelte utøvere har uttalt seg svært skeptiske, og i USA har landets olympiske komité sagt til sine deltakere at de ikke må delta om de føler en reell frykt for zikaviruset. Andre mener derimot at frykten er overdrevet og ikke noe problem.

Golferen Suzann Pettersen befinner seg trolig et sted midt mellom de to gruppene.

- Det er naturligvis veldig bekymringsfullt. Det gjør jo at man tenker seg om to ganger. Jeg føler meg trygg på at dette blir prioritert, og jeg er sikker på at helse og hygiene blir prioritert. Men hvis det blir helt krise, må man jo vurdere hva man skal gjøre. Vi følger absolutt med på det som skjer, sier Pettersen til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer