PRELLER AV: Mesut Özil sier kritikken mot ham ikke påvirker spillet hans i et intervju med Sky Sports. Foto: NTB Scanpix
PRELLER AV: Mesut Özil sier kritikken mot ham ikke påvirker spillet hans i et intervju med Sky Sports. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mesut Özil om kritikerne

Özil: - Jeg ler av kritikken

Den utskjelte Arsenal-spilleren Mesut Özil sier kritikken mot ham preller av.

Özil storspilte og var banens gigant da Arsenal slo Leicester 3-1 hjemme forrige serierunde. Da han utlignet til 1-1 kort tid før pause passerte han Jürgen Klinsmann og Uwe Rösler og ble tidenes mestscorende tysker i Premier League (30 mål).

I tillegg noterte han en målgivende pasning, nummer 51 i rekken etter at han skrev under for Arsenal i 2013.

Søndag tar Özil og Arsenal den korte turen til Alexander Sørloth og Crystal Palace, på jakt etter sin tolvte strake seier. Arsenal er nummer fire på tabellen, Palace nummer 15.

Bryr seg ikke

Arsenal tok sin 11. strake seier i alle turneringer da Sporting ble slått 1-0 på bortebane i europaligaen. Starter Özil mot Crystal Palace, noe han sannsynligvis gjør, blir det tyskerens kamp nummer 150 i den røde og hvite trøya.

Gjennom en lang karriere har tyskeren fått mye kritikk, bant annet for å vise feil holdninger på banen og for å være lat.

I et intervju med Sky Sports sier tyskeren at han ikke bryr seg nevneverdig om kritikken.

- Jeg bare ler av det. Jeg startet som profesjonell i en alder av 16-17 år, og det har alltid gått opp og ned. Enten så liker folk meg, eller så liker de meg ikke. Har jeg spilt en dårlig kamp, er jeg klar over det selv. Har jeg spilt en god kamp, er jeg klar over det også.

Han sier det viktigste er hjelpen han kan få fra Arsenals hovedtrener Unai Emery.

- Hvis jeg gjør feil kan han si det til meg, så kan vi finne ut av det slik at jeg kan gjøre det bedre i neste kamp. Hvis folk vil snakke negativt om meg, er det fordi de ønsker å komme i avisen. Jeg bryr meg ikke om dem.

Gullpotensial

«The Gunners» har fått en god start på sesongen, bedre enn mange hadde ventet. Etter tap mot Manchester City og Chelsea i de to første kampene har de sju neste i serien endt med seier. Også i ligacup og europaligaen er samtlige kamper vunnet.

- Jeg har tidligere sagt at det viktigste er å gjøre det bedre enn vi har gjort de siste årene. Jeg mener vi har potensial til å vinne noe med dette laget. Forhåpentligvis står vi igjen med et trofé når sesongen er over, sier Özil.

Tyskeren er under kontrakt med Arsenal til 2021. Han har fortsatt til gode å vinne ligaen med klubben.

- Som spiller ønsker jeg å vinne titler, og jeg håper vi kan klare det, for dette laget har potensial. Vi har gjort det bra så langt, men vi vet at dette er Premier League, og at det er sterk konkurranse, Men vi skal gjøre alt for å nå våre mål.

Arsenal må klare seg uten Laurent Koscielny og Konstantinos Mavropanos, mens Nacho Monreal må testes før kamp. For Crystal Palace er Christian Benteke ute, mens Sørloth, Scott Dann og Max Meyer er usikre.