Özil:- Derfor valgte jeg Arsenal

En telefonsamtale fra en viss franskmann var nok.

 NYE KLUBBKAMERATER:  Mezut Özil og Lukas Podolski har hatt flere gode opptredener sammen på det tyske landslaget. Nå gjenforenes de i Arsenal, og i et intervju med tyske Die Welt avslører Özil hvorfor han valgte å forlate Real Madrid. Foto: EPA/FRANCK ROBICHON
NYE KLUBBKAMERATER: Mezut Özil og Lukas Podolski har hatt flere gode opptredener sammen på det tyske landslaget. Nå gjenforenes de i Arsenal, og i et intervju med tyske Die Welt avslører Özil hvorfor han valgte å forlate Real Madrid. Foto: EPA/FRANCK ROBICHONVis mer

Mezut Özil avslører at en lang telefonsamtale med Arsene Wenger forrige mandag, overtalte han til å signere for The Gunners.

I et intervju med tyske Die Welt (som The Guardian gjengir søndag), innrømmer den tyske midtbaneeleganten, som gikk til Arsenal for rundt 400 millioner kroner rett før overgangsvinduet stengte mandag denne uka, at telefonen fra manager-legenden overbeviste han om at Arsenal var det rette valget.

- På en eller annen måte, hjalp hele samtalen med å skru på en bryter i meg. Det han fortalte meg, var alt det jeg hadde savnet fra Real Madrid: Tro og respekt. Han fortalte meg nøyaktig hvordan han ser på meg som spiller, hvordan han ville bruke meg, hva han forventet av meg og hva han håpet jeg vil bidra med, sier Özil.

Vil vinne titler
24-åringen, som allerede har 48 landskamper for Tyskland, forsikret Wenger om at han var desperat etter å hjelpe Arsenal med å vinne trofeer igjen.

Åtte år uten noen form for edelt metall er uvant kost for det gamle storlaget, men Özil sier han vil gjøre alt han kan for å hjelpe Arsenal mot gamle høyder.

- Jeg vil vinne titler, og vil gjøre alt i min makt for å klare det. Det er slik mentaliteten min er.

Debuterer lørdag?
I intervjuet med den tyske avisen, ble Özil også spurt om Arsenals tøffe Champions League-gruppe virket demoraliserende.

London-laget skal i tur og orden ut mot fjorårets tapende finalist Borussia Dortmund, italienske Napoli og franske Marseille, men Özil lover at både han og laget skal forsøke å komme så langt som mulig i alle turneringer.

- Jeg går aldri inn i turneringer med et mål om å nå en semi eller en finale. Jeg vil vinne hver gang jeg spiller, sier den tidligere Real Madrid-spilleren, som antakeligvis får sin debut i Arsenal-trøya mot Sunderland på Stadium Of Light førstkommende lørdag.

 AVGJØRENDE FAKTOR:  Arsenal-manager Arsene Wenger spilte på de rette strengene, og overtalte Mezut Özil til å skrive under for The Gunners. Foto: REUTERS / Eddie Keogh
AVGJØRENDE FAKTOR: Arsenal-manager Arsene Wenger spilte på de rette strengene, og overtalte Mezut Özil til å skrive under for The Gunners. Foto: REUTERS / Eddie Keogh Vis mer