Özil letter på sløret om Arsenal-framtiden

Mesut Özils ryktes stadig vekk fra Arsenal. Nå sier tyskeren at han er fornøyd og at han ønsker å fortsette i London-klubben.

VIL BLI: Mesut Özil har to år igjen av kontrakten med Arsenal og ønsker å bli i klubben. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VIL BLI: Mesut Özil har to år igjen av kontrakten med Arsenal og ønsker å bli i klubben. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Det har versert mange historier om at Özil vil bort fra Arsenal, men i et intervju med Sky Sports er 30-åringen klar på at han vil fortsette karrieren under Unai Emerys ledelse.

- Absolutt. Jeg har to år igjen av kontrakten. Jeg vet ikke etter det, men jeg har to år igjen, sier han.

Özil har startet 19 av 36 kamper for «The Gunners» denne sesongen, men er fortsatt fornøyd i klubben.

- Ja. Hvorfor ikke? Jeg er 30 år nå og har fortsatt flere år foran meg.

Han innrømmer samtidig at det er frustrerende ikke å få spille hver kamp. Han har vært mye ute grunnet småplager, men var tidligere ofte utelatt når han en sjelden gang var spillerklar. Nå avfeier tyskeren at det er dårlig stemning mellom ham og Emery.

- Definitivt ikke. Det er alltid spekulasjoner, sier han.

Emery har tidligere uttrykt frustrasjon over arbeidskapasiteten til Özil, og i februar ba han tyskeren om å vise seg verdig en plass i laget. I begynnelsen av april gikk så Emery ut og sa at han var veldig fornøyd med midtbaneeleganten.

Özils framtid kan avhenge av om Arsenal kommer seg til mesterligaen. Torsdag spiller klubben semifinale mot Valencia i europaligaen. Med turneringsseier kan Emerys menn kvalifisere seg til neste års mesterliga.

Klubben ligger på 5.-plass i Premier League, to poeng bak Chelsea med to kamper igjen.