KANONSCORING: Mesut Özil var tilbake fra skade for tyskerne og ledet an med en kanonscoring etter en halvtimes spill. Med venstreslegga banket han ballen via tverrliggeren og inn fra kanten av 16-meteren. Foto: Reuters / Ina Fassbender / Scanpix
KANONSCORING: Mesut Özil var tilbake fra skade for tyskerne og ledet an med en kanonscoring etter en halvtimes spill. Med venstreslegga banket han ballen via tverrliggeren og inn fra kanten av 16-meteren. Foto: Reuters / Ina Fassbender / ScanpixVis mer

Özil med kanonscoring da Tyskland vant

Hjalp Tyrkia til play-off etter seier over Belgia.

Tyrkia fortsatte sin triumfferd gjennom EM-kvalifiseringen ved å slå Belgia 3-1 tirsdag kveld. Det var en tjeneste til Tyrkia, som får play-off-plass med 1-0 over Aserbajdsjan.

Mesut Özil var tilbake fra skade for tyskerne og ledet an med en kanonscoring etter en halvtimes spill. Med venstreslegga banket han ballen via tverrliggeren og inn fra kanten av 16-meteren.

2-0 kom ved unggutten André Schürrle tre minutter senere, mens Bayern Münchens storscorer Mario Gómez ødela spenningen i kampen like etter pause. Marouane Fellaini scoret Belgias trøstemål like før slutt.

Tapet betyr at Belgia ikke klarte å nå en omspillsplass til EM i Polen og Ukraina neste år. Den plassen knep Tyrkia, som måtte slite lenge for seier hjemme mot Aserbajdsjan. Burak Yilmaz avgjorde for tyrkerne etter en times spill i Istanbul.

Tyskland var allerede kvalifisert til EM før tirsdagens kamp. De har imponert med 10 strake seirer og sterke 34-7 i målforskjell.

(NTB)