ORDNET OPP MED PAPPA: Mesut Özil (t.v) vant VM med Tyskland i sommer. I kulissene var han i en konflikt med faren sin, som så ut til å havne i retten. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB SCANPIX
ORDNET OPP MED PAPPA: Mesut Özil (t.v) vant VM med Tyskland i sommer. I kulissene var han i en konflikt med faren sin, som så ut til å havne i retten. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB SCANPIXVis mer

Özil saksøkt av sin egen pappa for 5,5 millioner

Arsenal-stjerne i bitter strid.

(Dagbladet): Mezut Özil kostet hele 470 millioner kroner da han kom fra Real Madrid til Arsenal i fjor høst.

I kjølvannet av overgangen oppsto det en strid mellom Tyskland-spilleren og hans pappa og manager Mustafa Özil, skriver Daily Telegraph.

Mustafa Özil ønsket seg en god bit av sønnens lønnsinntekter. Konflikten er nå løst utenfor retten i Tyskland.

Krevde lån tilbake Opprinnelig krevde pappa Özil hele 5,5 millioner kroner fra sin 26-årige sønn. Fotballspilleren svarte med å kreve et lån på mer enn åtte millioner kroner tilbakebetalt.

De to ble til slutt enige om en minnelig løsning, før saken kom oppi retten i Düsseldorf. Det er ikke kjent hvilket kompromiss far og sønn gikk for, men Tyskland-manager Oliver Bierhoff bekrefter striden.

Pappa Mustafa er nå erstattet av bror Mutlu i Özils managementselskap.

Pappa-problemer - Det er ikke noe nytt at det er problemer mellom Özil og hans pappa. men Mesut klarer alltid å legge private ting til side, sier Bierhoff til den tyske avisa Express.

Forholdet mellom far og sønn skal ha gått i stykker etter Özils flytting til London. Faren skal ha vært en viktig støttespiller for playmakeren tidligere i karrieren.

SKADD: Mesut Özil følte ubehage i en kamp for Arsenal i høst. Det viste seg at han hadde delvis avrevet et leddbånd i kneet. Foto: AFP /ADRIAN DENNIS / NTB SCANPIX
SKADD: Mesut Özil følte ubehage i en kamp for Arsenal i høst. Det viste seg at han hadde delvis avrevet et leddbånd i kneet. Foto: AFP /ADRIAN DENNIS / NTB SCANPIX Vis mer

Senest i august i fjor gikk pappa Özil hardt ut mot Florentino Perez, etter at Real Madrid-presidenten uttalte at Tyskland-stjernen var mer opptatt av damer enn fotball.

- Mesut blir fremstilt som syndebukk og jeg som den grådige pappen som kun ønsker mest mulig penger, sa pappa Özil.

• Özil er ikke med i Tysklands tropp til EM-kvaliken mot Gibraltar i morgen kveld, han er langtidsskadd med ødelagt leddbånd i kneet.