Özil senket Stoke

Tre målgivende dødballer!

GRUNN TIL Å JUBLE: Her takker målscorerne Ramsey og Mertesacker Mesut Özil for nok en målgivende pasning. Tyskeren kan vise seg å bli verdt de 400 millionene Wenger betalte for ham.Foto: REUTERS/Paul Hackett
GRUNN TIL Å JUBLE: Her takker målscorerne Ramsey og Mertesacker Mesut Özil for nok en målgivende pasning. Tyskeren kan vise seg å bli verdt de 400 millionene Wenger betalte for ham.Foto: REUTERS/Paul HackettVis mer

Arsenal - Stoke 3-1 (2-1)

(Dagbladet): Før Mesut Özils hjemmedebut forventet alle at Arsenal ville beleire Stokes sekstenmeter, og at det kom til å bli en målfattig affære.

De to serieoppgjørene forrige sesong ga nemlig ett fattig mål på 180 minutter, det var 1-0-scoringen i Arsenals hjemmeseier.

Derfor skvatt nok flere til i sofaen da Aaron Ramsey kronet Özils frispark med mål etter fem minutters spill.

Stokes spillemål
Og kanskje det ble en hvilepute for Arsenal-spillerne også, for Stoke er ikke kjent for å strø om seg med mål. Mark Hughes' lag sto bokført med bare tre scoringer før kampen på The Emirates.

Men da Stoke først slo til, gjorde de det på vakrest mulig vis. Nzonzi frispilte Arnautovic, som alene med keeper banket ballen i stolpen. Ballen spratt mellom to Arsenal-forsvarere og rett ut i beina på Geoff Cameron som kom stormende inn i sekstenmeterfeltet.

Cameron banket ballen i det lengste hjørnet, og The Emirates ble stille.

Tysk stempel
Men det var åpenbart dagen for de sjeldne anledningene i London. Ti minutter før pause slo Özil en corner mot midtstopper Per Mertesackers hode på første stolpe. Tyskeren headet ballen mot det lengste hjørnet, forbi keeper, men der ble den reddet på streken av en Stoke-forsvarer.

To minutter senere gjentok det samme seg. Men denne gangen var det ingen Stoke-spillere til å stoppe Mertesackers heading.

Bergkamp-sammenligning
Før kampen fortalte Arsene Wenger pressen at Özil kunne bli en ny Bergkamp-type for Arsenal. Bergkamp har fortsatt legende-status i Nord-London, og Özil gjorde sitt til å aspirere til den samme tittelen foran eget publikum.

Etter to målgivende dødballer i første omgang, serverte han like godt sin tredje målgivende dødball etter pausen. Nok en gang fant silkefoten en Arsenal-spiller i feltet, og Bacary Sagnas vakre hodestøt drepte kampen.

- Jeg ventet ikke å score på så mange headinger etter frispark mot Stoke, men utførelsen er veldig viktig, og utførelsen var veldig god i dag, sier Wenger til Sky Sports.

Han lot Özil få hvile etter 79 minutter.

- Som resten av laget ga han hardt onsdag kveld (mot Marseille), men han viste sin klasse i dag, og jobbet hardt også.

Et uvanlig mårikt oppgjør mellom de to endte med en kontrollert Arsenal-seier. Ironisk nok var det Arsenals dødballer som ble avgjørende, mens dødballsterke Stoke sto for spillemålet.

PS! Den parallelle London-kampen mellom Crystal Palace og Swansea endte 0-2. Swansea var klart best og vant fortjent etter scoringer av Michu og Dyer i hver sin omgang.

Jonathan Parr var ikke med i troppen til Crystal Palace.