Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Özils harde oppgjør med kritikerne

- Hvis vi ikke gjør det bra i en «storkamp», er det alltid min feil, sier Arsenal-stjerna.

HAR FÅTT KRITIKK: Mesut Özil har fått mye kritikk i Arsenal-trøya. Foto: Holly Allison/TPI/Shutterstock/NTB Scanpix
HAR FÅTT KRITIKK: Mesut Özil har fått mye kritikk i Arsenal-trøya. Foto: Holly Allison/TPI/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Det er få spillere som splitter fansen så mye som Arsenals midtbaneelegant Mesut Özil.

På sine gode dager virker det som ingen oppgave er for liten for magikeren, som andre ganger kan frustrere den mest tålmodige tilskuer.

Özil kom til Arsenal fra Real Madrid tilbake i 2013 og skinte de første månedene i rødhvit trøye. Resten av karrieren i England kan beskrives som en berg-og-dal-bane, med både oppturer og nedturer.

Denne sesongen har han bare spilt to av Arsenals elleve kamper, og særlig på bortebane har han glimret med sitt fravær.

Samtidig er det bare Christian Eriksen, David Silva og Kevin De Bruyne som har levert flere assist enn Özil, etter at han kom til England.

KRITISK: I et eksklusivt intervju med svenske Expressen går Zlatan Ibrahimovic til angrep på landslagssjef Janne Andersson. Video: Expressen. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Oppgjør

De siste åra har Özil ofte blitt offer for kritikk når Arsenal har gjort det dårlig. Nå tar playmakeren et oppgjør med kritikerne i et stort intervju med The Athletic.

- Det skjer alltid at en tidligere spiller står fram på TV og kritiserer meg. Andre fortsetter i samme spor og så tror alle på det, sier Özil til The Athletic og fortsetter:

- Hvis vi ikke gjør det bra i en «storkamp», er det alltid min feil. Hvis det er sant, hvordan forklarer du resultatene i «storkampene» da jeg ikke var involvert? Det er ikke noen stor forskjell. Jeg vet at folk forventer at jeg skal tilby mer, styre spillet og utgjøre en forskjell - det gjør jeg også - men det er ikke så enkelt.

Han påpeker at det ikke finnes noen «små» kamper i Premier League og at det alltid er intensivt når mindre lag møter storklubbene.

Han irriterer seg også over at det blir stilt spørsmål ved moralen hans.

- Jeg blir også frustrert når jeg går glipp av en kamp på grunn av sykdom og folk spør om det er ekte. Ja, det har skjedd noen ganger - normalt på vinteren - men hva skal jeg gjøre? Hvis du kjente meg, hadde du visst at det satt langt inne for meg å miste en kamp og jeg har aldri brukt sykdom som en unnskyldning. Det er faktisk motsatt, sier Özil.

Ble forsøkt ranet

Özil snakker også ut hvordan rasisme fikk ham til å slutte på landslaget, planene om å bli værende i Arsenal til 2021 og det mye omtalte «moped-angrepet».

Özil og lagkamerat Sead Kolasinac ble forsøkt ranet og overfalt av en knivbande i Nord-London i juli.

Kolasinac gikk til motangrep og fikk jaget vekk ranerne. Spillerne kom uskadet fra hendelsen, men Özil forteller at kona hans, som også var til stede i bilen, ble veldig skremt over hendelsen.

Han innrømmer at han hadde episoden i bakhodet i lang tid, særlig fordi kona ikke følte seg trygg i eget hjem etter den skremmende opplevelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media