Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zinedine Zidane ble Årets spiller

Med knusende ro mottok Zinedine Zidane (26) beviset på at han var verdens beste fotballspiller i 1998. Alt annet ville vært en bombe.

Zinedine Zidane var suveren da FIFA i går kveld utnevnte årets fotballspiller for 1998. Med to mål i VM-finalen og italiensk seriemesterskap med Juventus var det ingen tvil. Ikke engang Zidane sjøl tok seg bryet med å spille overrasket da han gikk fram under FIFA-gallaen i Barcelona og fikk trofeet utlevert av George Weah, som vant i 1995.

- 1998 var et spesielt år for meg. Dette var utrolig moro, sa Zinedine og så nesten ut som han mente det.

«Zizou» er en meget beskjeden mann. Han er sønn av innvandrere fra Algerie og vokste opp i en forstad til Marseille. Han blir brydd når han blir gjort stas på og liker ikke å benytte seg av sin status som allment erklært fotballgeni.

Men etter VM-seieren har han fått kultstatus blant fransk ungdom. Han registrerer motvillig økende interesse fra fansen. Særlig har andelen brev fra kvinnelige beundrere økt:

- Noen av dem sier de er forelsket. Men jeg er gift, sier Zidane.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media