Historien om manager Zinedine Zidane

Zinedine Zidane: Mannen som aldri skulle vært manager. Slik tok han Real Madrid med storm

Å vinne Champions League to ganger på rad sementerte Zinedine Zidanes status som mesterhjerne. Denne sesongen får vi virkelig se hva franskmannen er laget av.

VERDENS BESTE: Real Madrid-manager Zinedine Zidane ble kåret til verdens beste trener på bakgrunn av forrige sesong. Denne sesongen har ikke gått på skinner for franskmannen. Foto: PPAUK/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
VERDENS BESTE: Real Madrid-manager Zinedine Zidane ble kåret til verdens beste trener på bakgrunn av forrige sesong. Denne sesongen har ikke gått på skinner for franskmannen. Foto: PPAUK/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Det snur fort i fotballen. Det er Zinedine Zidane og Real Madrid et eksempel på. Etter at treneren nylig ble kåret til verdens beste på bakgrunn av prestasjonene med klubben forrige sesong, har det begynt å murre skikkelig i Madrid-leiren.

Og spørsmålene er mange: Kan Zidane snu den vonde trenden? Har franskmannen mistet garderoben? Er ikke spillerne hans sultne på suksess lenger? Og må manageren ta deler av skylden dersom det er slik?

Det som iallfall er sikkert, er at Zidane går inn sin tøffeste periode som manager. Vi tar et tilbakeblikk på Zidanes forholdsvis korte tid i Real Madrid i denne artikkelen.

Vil vinne alt

Real Madrids nye manager er 25 minutter inn i sin første pressekonferanse 5. januar 2016.

Den frammøtte forsamlingen har stort sett hostet opp de vanlige spørsmålene som gjerne dukker opp under slike seanser, og det er ikke noen svar som skiller seg ut fra Los Blancos siste ansikt i «tritutador de endrenadores» (manager-kverna), som gulper opp og spytter ut managere regelmessig.

Men det er et spørsmål som har pirret nysgjerrigheten til nykommeren. Han setter seg opp i stolen, klør seg på den skallede issen og justerer på mikrofonen foran seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer