Zinedine Zidane returnerer til Real Madrid

Zinedine Zidane er tilbake som Real Madrid-manager, ni måneder etter at han gikk av. Det melder klubben mandag kveld.

PÅ VEI TILBAKE? Den tidligere Real Madrid-manageren Zinedine Zidane ser ut til å returnere til Real Madrid. Foto: AFP / NTB Scanpix
PÅ VEI TILBAKE? Den tidligere Real Madrid-manageren Zinedine Zidane ser ut til å returnere til Real Madrid. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var det spanske TV-programmet El Chiringuito de Jugones, med anerkjente Josep Pedrerol i spissen, som tidligere i dag første meldte at Zinedine Zidane ville gjøre comeback som manager i Real Madrid.

Dermed føyde de seg inn i en rekke medier som har spekulert i at franskmannen returnerer til hovedstadslaget, som har slitt voldsomt denne sesongen. Det ble hevdet at nåværende Real Madrid-manager Santiaro Solari ville få sparken allerede i kveld.

Rett før klokka halv sju kom klubben selv med bekreftelsen om at Zidane igjen var klubbens manager.

På pressekonferansen på Santiago Bernabeu mandag kveld fortalte Zidane at han var glad for å være tilbake.

- Jeg er veldig glad for å være hjemme igjen. I morgen er jeg tilbake i jobb, sa Zidane.

- Jeg er trygg på å være tilbake og jobbe videre med denne store klubben. Det er åtte måneder siden jeg var her sist.

Klubbens president Florentino Perez var henrykt over å ha Zidane tilbake.

- Vi har en fantastisk tropp, men etter så mange år med triumfer, har vi ikke fått til det vi forventet. Derfor trenger vi å begynne å jobbe nå mot en ny strålende æra, for å komme tilbake til vårt ultimate toppniva. Det er hvorfor vi nå sier velkommen til vår nye trener Zinedine Zidane, sa Perez på pressekonferansen.

- Verdens beste trener returnerer til Real Madrid, og alle madridistaer er stolte av å ha deg tilbake. Du representerer storheten til denne klubben, fortsatte den mektige klubbpresidenten.

Real Madrid skriver at Zidane har fått en kontrakt ut 2022. Nylig skrev spanske Marca at Zidane var i tvil om han ønsket å komme tilbake før sommeren. Avisa hevdet han kun var en managerkandidat etter sesongen.

Ga seg på topp

Zidane ga seg som manager i klubben mai 2018, etter tre strake Champions League-triumfer.

- Laget må fortsette å vinne, og de trenger en endring for at dette skal skje. Etter tre år trenger de nye ideer og ny inspirasjon. Derfor tar jeg denne beslutningen. Jeg elsker denne klubben, men det beste for klubben og for meg er at jeg ikke fortsetter den kommende sesongen, sa Zidane blant annet.

Zidane hadde en enorm suksess som trener for gigantklubben. Etter at han tok over som trener etter Rafa Benitez i januar 2016, førte han klubben til én La Liga-tittel og totalt ni troféer på knapt to og et halvt år. Kronen på verket kom da han skapte historie og tok hovedstadsklubben til sin tredje strake Champions League-seier. Så sa han altså opp.

Inn kom Solari som midlertidig manager, før han fikk jobben permanent. Denne sesongen røyk Real Madrid ut av Champions League allerede i åttedelsfinalen mot Ajax. I La Liga ligger laget hele 12 poeng bak rival Barcelona, på en tredjeplass.

Det har nærmest vært en krisestemning i klubben.

- Slitsomt

I februar uttalte Zidane at han kom til å gi seg når han følte at han ikke hadde mer å gi.

- Å være trener er ekstremt slitsom, og i enda større grad i en klubb som Real Madrid. Når jeg føler at jeg ikke har mer å gi vil jeg gå min vei, sa Zidane ifølge AS.

Allerede ni måneder etterpå kan han altså være på vei tilbake i sirkuset.

Zidane har vært tilknyttet Madrid som spiller, ambassadør, rådgiver og i diverse trenerroller siden han ble kjøpt som verdens dyreste fotballspiller fra Juventus i 2001.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer