Zjirkov er klar for Chelsea

Bekrefter Ancelotti på sitt første pressetreff som manager.

IKKE TIL SALGS: John Terry har ingen pris, sa Carlo Ancelotti på sin første pressekonferanse som Chelsea-manager. Etter først å ha sjekket at journalistene tilstede var ordentlig våkne. Foto: SCANPIX/AFP/Glyn Kirk
IKKE TIL SALGS: John Terry har ingen pris, sa Carlo Ancelotti på sin første pressekonferanse som Chelsea-manager. Etter først å ha sjekket at journalistene tilstede var ordentlig våkne. Foto: SCANPIX/AFP/Glyn KirkVis mer

||| (Dagbladet.no): Sky Sports' utsendte kastet ikke bort mye tid på velkomstønsker og høflighetsfraser da Carlo Ancelotti hadde sin første pressekonferanse som Chelsea-manager i formiddag, direkte overført på ChelseaTV.

- Hvor viktig er John Terry for dette laget? spurte journalisten, vel vitende om den store spekulasjonen i britiske tabloider i dag, om at Manchester City forbereder et sjokkbud på over 400 millioner kroner for kapteinen.

- Jeg mener John Terry er et symbol for dette laget. Men jeg vet ikke om han vil være kaptein neste sesong, svarte Ancelotti på sitt foreløpig veldig gebrokne engelsk, og lot journalistene få et par sekunder på å fordøye det siste, mens blitzregnet plutselig tiltok i styrke.

Men i neste åndedrag:

- Nei, jeg tuller. Jeg liker å tulle på pressekonferanser, sa italieneren til stor latter fra mediekorpset.

Zjirkov klar
For Ancelotti fastslår med full sikkerhet at Chelsea-kapteinen ikke vil forsvinne.

- John Terry vil være kaptein i Chelsea. Vi ønsker å beholde ham for alltid. Jeg hører snakk om Manchester City, og om prisen for Terry - det finnes ingen pris for Terry. Han vil være i Chelsea for alltid, som han selv også har sagt. Chelsea og Terry, den historien fortsetter, fastslår Ancelotti.

- Jeg snakket med Terry for en måned siden, og han ønsket meg velkommen. Jeg vil snakke nærmere med ham når han er tilbake fra ferie den 9. juli, for jeg ønsker et godt forhold til min kaptein, og alle mine spillere, sier han.

NY MANN INN: CSKAs Jurij Zhirkov (venstre) ble bekreftet som Chelsea-spiller av Carlo Ancelotti. Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Kooren
NY MANN INN: CSKAs Jurij Zhirkov (venstre) ble bekreftet som Chelsea-spiller av Carlo Ancelotti. Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Kooren Vis mer

Ancelotti offentliggjorde også for første gang i dag at Jurij Zjirkov er klar for London-klubben.

- Zjirkov har signert. Han er en spiller jeg kjenner godt. Han kan spille både back og ving, og vil passe inn i denne klubben, sier han.

- Når det gjelder Daniel Sturridge har jeg ikke sett ham spille så mye, men jeg har god tid til det nå, sier han, om 19-åringen fra Manchester City som også skrev under for Chelsea i helga.

Krevde engelske spørsmål
Ancelotti utelukker samtidig ikke at det vil bli flere utskiftninger på Stamford Bridge, og sier Chelsea kommer til å ha øynene åpne mot slutten av overgangsvinduet.

- Jeg vil ikke si noe om navn verken på vei inn eller ut, men vi har tid før overgangsvinduet til å styrke laget dersom vi ønsker det. Vi har kontroll på markedet, og har ikke noen hast. Vi kan handle dersom det dukker opp gode muligheter, sier han.

Carlo Ancelotti virket i storform på dagens pressekonferanse, som han krevde skulle gjennomføres på (helst langsom) engelsk. Selv de italienske journalistene måtte stille sine spørsmål på engelsk, og det meste fikk han med seg, om enn med litt hjelp av oversetter.

- Jeg kan ikke italiensk, spøkte han da en kvinnelig tv-reporter forsøkte seg på morsmålet.

I SLAG: Ancelotti spøkte og lo på sin gebrokne engelsk, og levde nesten opp til en av sine forgjengere - José Mourinho.Foto: SCANPIX/AP/Luca Bruno
I SLAG: Ancelotti spøkte og lo på sin gebrokne engelsk, og levde nesten opp til en av sine forgjengere - José Mourinho.Foto: SCANPIX/AP/Luca Bruno Vis mer