Zlatan: - Det har vært vanskelig å fokusere på kampen

Preget etter Paris-terroren.

PREGET: Zlatan Ibrahimovic sier det ikke har vært lett å konsentrere seg om fotball etter terroraksjonene i Paris. Foto: NTB Scanpix
PREGET: Zlatan Ibrahimovic sier det ikke har vært lett å konsentrere seg om fotball etter terroraksjonene i Paris. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Paris Saint Germains største fotballstjerne, Zlatan Ibrahimovic, innrømmer at han har hatt vanskelig for å fokusere på fotball det siste døgnet.

Etter terroraksjonene i Frankrikes hovedstad har det ikke vært lett å forberede seg til kveldens EM-playoffkamp hjemme mot Danmark, forteller svenskenes fremste spydspiss. 

- Det er sørgelig, og det er sånt som ikke skal skje. Vi står bak alle de som har mistet noen, sier Zlatan om terroraksjonene som så langt har krevd 129 menneskeliv.

89 av disse ble drept i konserthuset Bataclan, og den franske presidenten, Francois Hollande, sier det er IS står bak terrorangrepene - og gruppa har også tatt på seg skylden.

- Svært vanskelig - Jeg har forsøkt å fokusere på kampen, men det har vært vanskelig. Men nå må vi fortsette å fokusere fram mot tirsdag, sier en tydelig preget Zlatan etter 2-1-seieren mot Danmark. 

Zlatan selv avgjorde kampen mot nabolandet - og sørget for at Sverige har tatt første stikk i EM-billetten som deles ut etter returkampen i Parken tirsdag.

Terroren i Paris har påvirket fotballen i stor grad. Under gårsdagens privatlandskamp mellom Frankrike og Tyskland på Stade de France kunne man høre to høye smell - som senere viste seg å være to selvmordsbombere.

Terrorist med kampbillett Særlig to av de franske landslagsspillerne er dypt preget etter de seks ulike terroraksjonene i Paris. Lass Diarra fortalte på Twitter tidligere i kveld at hans kusine er blant de omkomne ofrene, mens Antoine Griezmanns søster var heldig å slapp unna kulene - mens broren spilte kamp.

Bombene utenfor stadion i går kveld førte til at publikum ble værende inne på stadion til situasjonen var avklart. Det tyske landslaget valgte å overnatte på Stade de France i natt, før de fløy hjem i dag.

Tidligere i kveld ble det også kjent at én av de to selvmordsbomberne hadde billett til kampen, og forsøkte å ta seg inn på stadion 15 minutter ut i første omgang. Terroristen ble avslørt av vaktene, og valgte da å sprenge seg selv. Ifølge vaktene var det liten tvil om at terroristen hadde som hensikt å sprenge seg selv inne på stadion.