Zlatan: - Det virket som om fotballen var viktigere for dem enn å få i seg mat

Rangerer italiensk fotballkultur høyest.

STJERNA: Zlatan trener med det svenske landslaget foran VM-kvalifiseringskampen mot Irland. Foto: AP photo / TT News agency / Erik Martensson
STJERNA: Zlatan trener med det svenske landslaget foran VM-kvalifiseringskampen mot Irland. Foto: AP photo / TT News agency / Erik MartenssonVis mer

(Dagbladet): I disse dager er Zlatan Ibrahimovic med det svenske landslaget for å lade opp til VM-kvalifiseringskampen mot Irland på fredag.

I løpet av de 13 årene siden stjernespissen forlot Malmö til fordel for Ajax, har Zlatan spilt på arenaer over hele verden. Men det er et sted han har satt mer pris på å spille enn andre.

- Den beste supporterkulturen kommer fra Italia. Tilhengerne brant virkelig for fotballen. Det virket som om fotballen var viktigere for dem enn å få i seg mat, sier Zlatan i et intervju med Fan TV.

Forkjærlighet for Italia Det er ingen hemmelighet at supporterne er viktige for ethvert fotballag. Zlatan forklarer videre om sitt kjærlighetsforhold til den italienske fotballen.

- Jeg trives godt i Italia - det er ingen hemmelighet. Jeg spilte der i mange år, og fikk oppleve mye rart, sier han.

KAPTEIN: Zlatan ledet det svenske landslaget som slo Norge 4-2 på Friends Arena i august. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KAPTEIN: Zlatan ledet det svenske landslaget som slo Norge 4-2 på Friends Arena i august. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Zlatan var også innom flere ulike klubber, og fikk ikke bestandig like god mottakelse på alle arenaer.

- Jeg spilte for tre forskjellige lag, og merket jo forskjellen. Jeg har hatt fansen med meg, men også mot meg. Det er sånn det er i fotballen. For meg er fotballen 50 prosent supportere, sier han.

Beste opplevelse Landslagskapteinen fikk også spørsmål om hvilken «tribune-opplevelse» han vil rangere aller høyest. Den kommer noe uventet fra hans tidlige år i Ajax.

- Jeg husker at vi dra til Skottland for å spille Champions League-kvalik mot Celtic. Da vi kom ut på banen og kampen begynte prøvde jeg å kommunisere med lagkameratene mine, men det kunne jeg bare glemme.

- Det var en så nydelig og samtidig tøff stemning. Det er nok det beste jeg har fått oppleve på banen.

Topp ti Sverige og Zlatan skal som nevnt ut i kvalifiseringskamp mot Irland på fredag. En kamp de bør vinne. For øyeblikket ligger «Söta bror» på tredjeplass i sin gruppe bak suverene Tyskland og Østerrike.

GOD STEMNING: Zlatan berømmer de italienske fotballtilhengerne for deres engasjement. Her fra tiden i AC Milan. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
GOD STEMNING: Zlatan berømmer de italienske fotballtilhengerne for deres engasjement. Her fra tiden i AC Milan. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer

Irlands landslagssjef, Marco Tardelli, gikk tidligere i dag ut og sa at det er én spiller han frykter på det svenske laget.

- Ibrahimovic er en av verdens ti beste spillere. Han kan gjøre alt. Dersom han bestemmer seg for det, scorer han.

INTER: Zlatan sammen med José Mourinho under sin tid i Inter. Foto: AFP PHOTO/Mark RALSTON
INTER: Zlatan sammen med José Mourinho under sin tid i Inter. Foto: AFP PHOTO/Mark RALSTON Vis mer