Zlatan: - Jeg har satt Frankrike på kartet

Snakker før Danmark-kampen.

 KOSER MED STANGA:  Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB Scanpix
KOSER MED STANGA: Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB ScanpixVis mer

Zlatan Ibrahimovic mener han har satt både Sverige og Frankrike på kartet med prestasjonene sine på fotballbanen.

Den svenske spissen var i godt humør på en pressekonferanse foran Sveriges EM-omspillskamp mot Danmark lørdag. 34-åringen mener hans inntreden i Paris Saint-Germain har gjort den franske fotballigaen kjent.

- Jeg satt Sverige på kartet, og nå har jeg også satt Frankrike på kartet, så jeg er veldig fornøyd med det, sa Ibrahimovic.

Spissen har scoret 115 mål for PSG etter overgangen i 2012. Den siste tiden har stjerneangriperen slitt med skader, men hevder han er i form til Danmark-kampen. Ibrahimovic tror heller ikke at han er blitt for gammel til holde et høyt nivå over en sesong.

- Jeg har elleve kamper i ligaen, ni mål og fem målgivende pasninger. Jeg har bedre statistikk enn før. Så hvis jeg er blitt gammel og svak, og jeg fortsatt gjør det bra, kan du tenke deg hva jeg hadde gjort hvis jeg var ung og god, sa Ibrahimovic.

Det svenske landslaget håper Ibrahimovic kan skyte Sverige til EM. Den tidligere Barcelona-spilleren scoret åtte mål i kvalifiseringen og har 59 mål på 109 landskamper.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram