GODT FORHOLD: Jose Mourinho og Zlatan Ibrahimovic har et godt forhold. Da gjenstår det å se om det blir like gjeldende på fotballbanen når de møtes i Champions League i kveld. Foto: AP Photo/Massimo Pinca
GODT FORHOLD: Jose Mourinho og Zlatan Ibrahimovic har et godt forhold. Da gjenstår det å se om det blir like gjeldende på fotballbanen når de møtes i Champions League i kveld. Foto: AP Photo/Massimo PincaVis mer

Zlatan: - Mourinho ble en fyr jeg var villig til å dø for

I kveld møtes de til Champion League-duell.

Fotballstudio 20.45: PSG - Chelsea

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic og José Mourinho har lenge skrytt hverandre opp i skyene. I kveld legges vennskapet til side i 90 minutter.

Det er mange spennende elementer når Chelsea tar imot Paris Saint Germain i kveld. Men det mest framtredende er Zlatan Ibrahimovics gjensyn med Chelsea-manager José Mourinho.

Duoen tilbrakte bare én sesong sammen i Inter, før Zlatan Ibrahimovic reiste til Barcelona i 2009. Svensken hadde bestemt seg for at han ikke kunne oppfylle drømmen om seier i Champions League med det italienske storlaget.

Da Zlatan tok farvel med Mourinho, sa portugiseren at Inter ville vinne den gjeve turneringen. Og den kommende sesongen var det nettopp det som skjedde. På veien slo de også ut Zlatans Barcelona i semifinalen.

Respekt Duoen har også møtt hverandre noen ganger i ettertid, og Zlatan legger ikke skjul på hvor imponert han ble over Mourinho den korte tiden de arbeidet sammen.

- Mourinho ble en fyr jeg var villig til å dø for. Han lever og puster fotball 24/7. Jeg har aldri kjent en manager med så mye kunnskap som han har om motstanderen. Jeg følte at denne fyren gir alt for laget, så jeg ønsket å gi alt for ham, skriver Zlatan i sin selvbiografi.

Respekten er gjensidig.

- Han er veldig spesiell, han er en av de beste spissene i verden. Jeg er bare glad jeg ikke trenger å møte ham hele tiden. Det er ikke det at jeg er redd for ham og det han kan gjøre, nei, men jeg respekterer ham for hva han gjør, sier Mourinho ifølge ESPN.

Hinket av banen I fjor møttes duoen igjen, da Chelsea trakk PSG i kvartfinalen. Zlatan hinket av banen i PSGs 3-1-seier på hjemmebane, men gikk glipp av returmøtet som endte med at det franske laget ble slått ut (0-2).

David Luiz forlot Chelsea til fordel for PSG før inneværende sesong. Zlatan hadde en finger med i spillet.

- Det er to typer Zlatan: en er medieportrettet og så er det den ekte. Han var en av de største grunnene til at jeg valgte å dra til Paris. Da Chelsea spilte mot PSG sa han til meg under kampen at jeg burde komme og spille med dem neste sesong, sier Luiz ifølge Daily Mail.

Zlatan Ibrahimovic har fortsatt ingen Champions League-tittel, og for å ha en mulighet til det denne sesongen må han beseire sin gamle trener.

- Jeg har vunnet 23 individuelle titler, men jeg mangler Champions League. Vi prøver å vinne den i PSG, men selv om vi ikke gjør det, er det utrolig hva jeg har vunnet, sier Zlatan.

Bli ikke overrasket om duoen gir hverandre en varm klem før alvoret sparkes i gang på Parc des Princes i kveld.