GOD DEBUT: For Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB Scanpix
GOD DEBUT: For Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB ScanpixVis mer

Zlatan: – Vi har noe stort på gang

Zlatan Ibrahimovic føler Manchester United er på rett vei i jakten på gammel storhet etter noen magre år.

Svensken fikk en perfekt United-debut i 5-2-seieren over tyrkiske Galatasaray i Göteborg lørdag. Allerede etter fire minutter vartet han opp med et akrobatisk kunstmål.

Zlatan gleder seg nå å se de siste brikkene falle på plass i José Mourinhos slagplan. Paul Pogba er ventet inn portene på Old Trafford om kort tid. Juventus skal ha godtatt et bud på over 1,1 milliarder kroner. Overgangen vil gjøre den franske midtbanestjernen til tidenes dyreste fotballspiller.

– Vi har noe stort på gang. Det ser veldig spennende ut. La oss se om Pogba kommer også, da kommer det til å bli enda mer interessant, sa Ibrahimovic til Kanal 5 etter lørdagens seier.

Jakter riktig balanse

Mourinho har også antydet at Pogba er på vei. Før Galatasaray-kampen bekreftet han at en ny spiller snart skal presenteres.

– Vi har 22 friske utespillere akkurat nå, og snart har vi en til. Vi trenger en spiller til for å få riktig balanse i laget, sa Mourinho til MUTV.

Manchester United har slitt etter at Alex Ferguson i 2013 ga seg som manager etter 27 år i jobben. De tre siste årene har klubben vært langt unna å kjempe om Premier League-tittelen. Femteplassen fra forrige sesong gjør at storklubben også står utenfor mesterligaen.

Men med Mourinho, Zlatan og snart Pogba på plass tror de fleste at United blir å regne med i toppen.

To uker unna

United serieåpner borte mot Bournemouth 14. august. Lørdag valgte Mourinho å tone ned seieren i Zlatans debutkamp. Svensken ble erstattet med unggutten Marcus Rashford i pausen.

Også Anthony Martial, Wayne Rooney og sommerkjøpet Henrikh Mkhitaryan fikk prøve seg i Uniteds offensiv mot Galatasaray.

– Selvsagt viste Marcus og Ibra glimt av ting de kan gi oss. Vi skal spille 60 kamper (i løpet av en sesong), og det kan du ikke gjøre med bare elleve spillere. Skal du bygge en tropp, må du forstå at troppen er viktigere enn hvert enkelt individ. Klubben er viktigere enn noen av oss.

– Å være en del av en stall betyr at du må være klar for å spille, ikke spille, spille mye, spille lite, spille 90 minutter, spille ett minutt og ikke å bli plukket ut, sa Mourinho.

(NTB)