AGENTEN PÅ KOLLISJONSKURS MED BARCELONA: Om Zlatan Ibrahimovic ga sin velsignelse til agent Mino Raiola før sistnevnte gikk til frontalangrep på Barcelona og trener Pep Guardiola vites ikke, men nå er Raiola på fullt tilbaketog. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE
AGENTEN PÅ KOLLISJONSKURS MED BARCELONA: Om Zlatan Ibrahimovic ga sin velsignelse til agent Mino Raiola før sistnevnte gikk til frontalangrep på Barcelona og trener Pep Guardiola vites ikke, men nå er Raiola på fullt tilbaketog. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENEVis mer

Zlatan-agent på desperat retrett etter angrepet på Guardiola

Anbefalte Barca-treneren opphold på mentalsykehus.

||| (Dagbladet): Med klienter som Zlatan Ibrahimovic og Mario Balotelli i stallen kommer det ikke som noen stor overraskelse at agent Mino Raiola vet å snakke i titler.

Men selv til ham å være var det usedvanlig kraftig kost som ble servert på spansk radio i helga som var, med Barcelona-trener Pep Guardiola som skyteskive.

- Om du ikke bruker en spiller etter å ha betalt 69 millioner euro for ham bør du dra til et mentalsykehus, tordnet Raiola ifølge Expressen - og siktet til at Zlatan ble benket en del mot slutten av sesongen.

- Jeg mente ikke Guardiola
Slike uttalelser bidrar neppe til å gjøre hverdagen enklere for den svenske spissen i Katalonia, og etter å ha tenkt seg litt om innså Raiola at han kanskje hadde smurt på litt i overkant.

I går kveld forsøkte han etter beste evne å slukke brannen han selv hadde startet, men det spørs om han blir trodd når han hevder han mentalsykehus-kommentaren aldri var myntet på Guardiola.

- Jeg har egentlig ikke mye å legge til, men om du hører på hele intervjuet med Com Radio forstår du hva jeg mener. Ordene ble tatt ut av sin sammenheng, og jeg sa at «om du ikke bruker en spiller som ble kjøpt for 69 millioner euro burde man dra til et mentalsykehus». Men jeg mente ikke Guardiola, hevder han overfor Expressen.

- Men det er Guardiola som tar ut laget?

- Jeg mente ikke ham, svarer Raiola.

I et intervju med en annen spansk radiokanal, RAC1, ber han Barcelona om godt vær.

- Jeg ber om unnskyldning. Det jeg mente var at om du kjøper et maleri av van Gogh for 69 millioner euro og etter to uker ikke engang vil se på det... det ville vært rart. Men jeg skulle ikke brukt ordet mentalsykehus. Det hadde kanskje vært mer korrekt å si at «det var rart», sier Raiola.

Hisset på seg Barca
Barcelona-ledelsen steilet i hvert fall over den lite flatterende karakteristikken av sin suksesstrener, og på sin hjemmeside tok i går daglig leder Joan Oliver avstand fra Raiolas kommentarer.

- Vi likte ikke uttalelsene til Mr. Mino Raiola i det hele tatt, særlig ikke tonen de ble sagt i. Referansen hans til treneren vitner om veldig dårlig smak. Og klubben trener ikke penger, vi ønsker ikke å selge. Men hvis ting blir for komplisert har vi ikke annet valg enn å selge spilleren, sa han.

Og mannen som i første rekke kompliserer ting er nettopp Raiola. Angrepet mot Guardiola - som han riktignok hevder ikke var rettet mot Guardiola - var ikke første gang han gikk offensivt ut mot Barcelona i uka som var.

Uttalelsen om at han ikke brydde seg om hva verken avtroppende klubbpresident Juan Laporta eller Guardiola mente falt heller ikke i smak hos den spanske seriemesteren.

- Jeg sier unnskyld til Guardiola og klubben, og jeg kommer ikke til å prate mer om Zlatans framtid ettersom Laporta og Txiki Begiristain (sportsdirektør) allerede har forklart situasjonen hans, og vi er enige, sier Raiola.

SUKSESSTRENER GUARDIOLA: Men å sette en mann hentet for 69 millioner euro på benken kvalifiserer til opphold på mentalsykehus, mener Raiola. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO
SUKSESSTRENER GUARDIOLA: Men å sette en mann hentet for 69 millioner euro på benken kvalifiserer til opphold på mentalsykehus, mener Raiola. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO Vis mer