Zlatan & co. ut i streik

Krever å bli behandlet som mennesker.

NEKTER Å SPILLE: Zlatan Ibrahimovic og lagkameratene får fri om to uker, etter at den italienske spillerforeningen i dag bestemte at de skal streike. Foto: Antonio Calanni/AP
NEKTER Å SPILLE: Zlatan Ibrahimovic og lagkameratene får fri om to uker, etter at den italienske spillerforeningen i dag bestemte at de skal streike. Foto: Antonio Calanni/APVis mer

|||(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic debuterer for AC Milan denne helga, men om bare to uker må han finne seg i å ikke spille - sammen med resten av kollegene.

Den italienske spillerforeningen (AIC) varsler i dag at de kommer til å nekte å spille kamper 25. og 26. september, melder Associated Press.

Vil ha nei-rett Årsaken er at klubblederne ønsker å begrense spillernes muligheter til å takke nei til en overgang. Denne saken ble høyaktuell etter at Fabio Grosso nektet å dra fra Juventus etter at AC Milan la inn et bud.

Streiken kommer den helga vi egentlig skulle fått servert sesongens første storkamp, siden forrige sesongs ener Inter etter planen skal møte toer Roma lørdag 25. september.

Slik er klubbenes forslag:

De ønsker at når en spiller bare har ett år igjen av kontraktstida, må han godta en overgang til en konkurransedyktig klubb som kan garantere ham samme lønnsbetingelser. Hvis spilleren ikke godtar dette, må han komme til enighet med klubben om en annullering av kontrakten.

Spillerne raser mot forslaget, og har lenge stått på barrikadene. Nå varsler de spillenekt.

Null respekt - Det blir definitivt streik, uavhengig av hva klubbene kommer fram til på sitt neste møte. Vi er lei av å bli behandlet som objekter og ikke mennesker, sier Milan-spilleren Massimo Oddo.

Han leste i dag opp en uttalelse fra kapteinene i samtlige 20 Serie A-klubber.

- Vi er vist null respekt, for vi har ikke blitt fortalt noen ting, vi har lest om dette i avisene, sier AIC-president Sergio Campana ifølge nyhetsbyrået ANSA.

Fotballpresident Giancarlo Abete har nå innkalt partene til et møte, som skal finne sted på mandag.

De italienske spillerne streiket også i 1996, da blant annet på grunn av Bosman-saken.